A murit Gal Costa, legenda muzicii braziliene. Artista avea 77 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 noiembrie 2022, 10:16

Gal Costa, considerată o legendă a muzicii braziliene, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Artista era recunoscută și pentru implicarea sa în mișcarea Tropicalia, de la sfârșitul anilor ’60.

Gal Costa a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe braziliene. Artista s-a stins din viață miercuri, 9 noiembrie, în reședința sa din São Paulo, unde se recupera după o intervenție chirurgicală, potrivit lanacion.com.

Cu profundă tristețe și cu inima grea comunicăm moartea cântăreței Gal Costa, în această dimineață de miercuri, 9 noiembrie, la São Paulo, a fost anunțul făcut de echipa cântăreței pe contul oficial de Instagram.

În luna septembrie, Gal Costa a fost operată pentru extirparea unui nodul dintr-o fosă nazală. Din cauza acestor probleme medicale, cântăreața și-a anulat concertele până la finalul lunii noiembrie. Ea nu a participat nici la festivalul Primavera Sound, care a avut loc weekendul trecut în São Paulo.

Gal Costa a fost una dintre cele mai mari cântăreţe din lume, una dintre principalele artiste care au dus numele şi sunetele Braziliei în lumea întreagă. (…) Gal a zguduit și a marcat viețile a milioane de brazilieni. Ţara noastră a pierdut una dintre cele mai mari voci ale sale. Dar moștenirea, munca, amintirea și cântecele vor fi eterne ca numele tău, Gal, a transmis pe Instagram preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luiz Inácio Lula da Silva (@lulaoficial)

Citește și: Claudia Pătrășcanu iubește din nou? Gabi Bădălău: „E un bărbat însurat din Constanța”

Simona Gherghe, prima reacție după ce a fost acuzată de body shaming în emisiunea „Mireasa” / Exclusiv

Prima soție a lui Cătălin Crișan s-a reinventat. Lucia Bubulac a ajuns în Top 100 de femei de succes din România!

4 zodii care încep anul 2023 cu dreptul. Taurii și Scorpionii, printre nativii care se vor bucura de protecție divină!

Gal Costa, o voce inegalabilă a muzicii braziliene

Gal Costa s-a născut în 1945 în Salvador de Bahia sub numele de Maria da Graça Costa Penna Burgos și a fost recunoscută pentru vocea ei unică, părul castaniu și zâmbetul ei seducător. Cântăreața care a încântat o lume întreaga cu muzica ei populară braziliană, a fost una dintre principalele figuri ale mișcării culturale Tropicalia, spre sfârșitul anilor ’60, alături de alți cântăreți legendari precum Gilberto Gil și Caetano Veloso, potrivit sursei citate.

Mișcarea artistică s-a remarcat prin amestecarea mai multor genuri braziliene, în special prin uniunea dintre popular și avangardă, precum și îmbinarea tradiției braziliene cu alte tradiții și stiluri străine. Mișcarea a fost începută de un grup de muzicieni din Bahia, în special Caetano Veloso, Gilberto Gil, Gal Costa, Tom Zé și poetul Torquato Neto. Mișcarea a inclus și lucrări de film, teatru și poezie, potrivit Wikipedia.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter