Fostul președinte francez Valery Giscard d’Estaing a murit din cauza COVID-19

De Unica.ro, pe
Fostul președinte al Franței, Valery Giscard d'Estaing, a murit la vârsta de 94 de ani, din cauza unor complicații asociate cu COVID-19.

Valery Giscard d’Estaing, președintele Franței între anii 1974 și 1981, s-a stins din viață miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Decesul s-a produs în urma unor complicații cauzate de COVID-19.

Citește și: Care este vitamina esențială în lupta cu COVID-19. Reduce complicațiile

„Valéry Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, anunță comunicatul familiei sale, potrivit Agerpres.

În ultimele luni, d’Estaing a fost internat de mai multe ori din cauza problemelor de sănătate, cum ar fi insuficiență cardiacă și o ușoară infecție la plămâni.

Citește și: În ce constă efectele secundare ale vaccinurilor COVID-19 descoperite până acum

În momentul alegerii sale, Valery Giscard d’Estaing devenea cel mai tânăr președinte al Franței. În timpul singurul său mandat, acesta a luptat pentru modernizarea societății franceze, cum ar fi permiterea divorțului de comun acord, legalizarea avortului și scăderea vârstei de vot de la 21 la 18 ani. Totodată, a susținut integrarea europeană și împreună cu Helmut Schmidt, fostul cancelar al Germaniei de Vest, a pus bazele Sistemului Monetar European.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter