Reacția lui Florin Zamfirescu, după ce Maurice Munteanu l-ar fi acuzat de homofobie. „Ce vină am eu?”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 17 octombrie 2022, 10:28

În urmă cu câteva zile, Maurice Munteanu a vorbit în mediul online despre un episod din trecut, de pe vremea când își dorea să devină actor dar s-a lovit de diverse obstacole. Juratul de la “Bravo, ai stil!” a dat admitere la teatru, la UNATC, de patru ori, însă a picat de fiecare dată. La momentul respectiv, din comisia de admitere făcea parte și actorul Florin Zamfirescu. Maurice Munteanu spune că s-a simțit umilit de Florin Zamfirescu, pe care îl acuză că ar fi homofob.

Țin minte prima întrebare pe care mi-a adresat-o Florin Zamfirescu la admitere – „ai prietenă?” – și, desigur, tot coșmarul declanșat ulterior de această întrebare. Dar și umilințele. Și rușinea, și faptul că mă simțeam neputincios la cei 18 ani ai mei – „realizezi că asta e o problemă, nu?”. Pentru cine, mai exact, domnule Zamfirescu, este o problemă? Mi-am răspuns singur. M-a ajutat și abordarea auriferă a maestrului.

Reacția lui Florin Zamfirescu, după ce Maurice Munteanu l-ar fi acuzat de homofobie. "Ce vină am eu?"

În timpul unei alte probe, fix în momentul monologului, Ion Cojar, care mă voia la clasă, este abordat de un asistent. Eu aud ce îi spune asistentul – „nu îl luați pe ăsta, că e homosexual!”. Repet – aveam 18 ani și mă aflam pe o scenă, în fața unei comisii de admitere. Și mi-am continuat proba. Deși aș fi preferat să mor. Dumneavoastră cum ați fi procedat?

La unul dintre ateliere, Gelu Colceag, pe care nu îl cunoșteam, intră în clasă, dând cu ușa de perete. Vine direct la mine și mă întreabă fioros – „cum te cheamă?”. Eu îi răspund, entuziasmat, cu vitalitatea tânărului de 18 ani. Dar o prietenă care mă însoțea, îl aude pe hol spunându-le unor asistenți – „cât voi fi eu aici, homosexualul ăsta nu o să intre”. – a scris Maurice pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au cerut ordin de restricție. Nu mai au voie să se apropie unul de celălalt

Citeşte şi: INTERVIU. Maia Morgenstern, detalii de la filmările pentru „Dirijorul Tăcerilor”: „Eu însămi puteam să devin o amenințare”

Citeşte și: Alina Pușcaș și Irina Deleanu, scandal din cauza unui loc de parcare: „Am pretenția să își ceară scuze public”

Citeşte şi: Andie MacDowell și Eva Longoria, pe catwalk la Paris Fashion Week

După mesajul acestuia, Florin Zamfirescu a reacționat, spunând că la vremea respectivă Maurice era “cam infantile la probe”. Actorul spune că nu înțelege de ce s-a simțit Munteanu lezat de întrebarea legată de prietenă, deoarece lui nu îi pasă de sexualitatea nimănui.

Am văzut ce s-a spus, ce a scris. Nici nu mai știu în ce context l-am întrebat, sincer, dacă are prietenă. El era cam infantil la probe. La teatru se mai întreabă una, alta, se mai discută lucrurile astea. L-am blocat cu întrebarea pentru că era tâmpit. Eu nu vreau să mă disculp în niciun fel. Eu nu permit nimănui să facă astfel de insinuări. Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat? Credeți că pe mine chiar mă interesează că el era homosexual sau nu? – a spus Zmafirescu, pentru Fanatik.

Reacția lui Florin Zamfirescu, după ce Maurice Munteanu l-ar fi acuzat de homofobie. "Ce vină am eu?"

De ce nu se spune câți actori au trecut și sunt homosexuali? Pe cei pe care i-am trecut, de exemplu… De ce nu se face caz din asta? Să fim serioși! Sunt vedete mari, cunoscute, care au orientarea asta. Am avut prieteni homosexuali, nu o să dau nume. Pe mine nu mă interesează ce fac ei.

Am jucat cu actori care sunt homosexuali. Că nu sunt de acord cu homosexualitatea, asta e altă poveste. Și homosexualitatea asta cred că este o metodă naturală de reglare a numărului populației pe planetă, că parcă ne-am cam înmulțit – a adăugat actorul.

Foto -Facebook / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter