Reacțiile vedetelor din România la decesul Reginei Elisabeta a II-a

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 septembrie 2022, 16:18

Decesul Reginei Elisabeta a II-a n-a lăsat indiferente nici vedetele din România, care au marcat tristul eveniment prin mai multe mesaje publicate în mediul online.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la reședința sa din Scoția, respectiv Castelul Balmoral, după 70 de ani de domnie, la 96 de ani.

A fost cea mai cea mai longevivă suverană a Marii Britanii, cel mai în vârstă monarh din lume și a avut a doua cea mai îndelungată domnie din istoria lumii, după Ludovic al XIV-lea al Franței, care a domnit 72 de ani.

Reacțiile vedetelor din România la decesul Reginei Elisabeta a II-a

„Pe cât de anti-monarhiști eram când Regele Mihai trăia, pe atât de pro-monarhiști suntem azi, când monarhia e pe ducă. Noi, mereu viceversa. Noi, mereu exagerând, cu ura sau cu iubirea. Odată cu Regele Mihai a murit monarhia în România. Odată cu Regina Angliei o să dispară și monarhia în Europa… Pentru că o instituție fără oameni e o cutie goală. Habar n-am dacă ne-ar fi fost de folos monarhia după ’90. Când am avut monarhie, am urât-o. Când n-o mai avem, o iubim. Acu’ nu mai contează. E târziu! A trecut. Or învăța copiii noștri devreme ce am învățat noi târziu”, a scris Dan Negru în mediul online.

„În anul 1981, Regina Elisabeta a II-a a vizitat una dintre țările aflate în Commonwealth, Sri Lanka. În acea perioadă, părinții mei erau în misiune diplomatică și au avut deosebita ocazie și onoare de a o întâlni pe această femeie incredibilă, care a purtat cu maximă responsabilitate coroana și a îndeplinit cu sfințenie sarcinile de monarh. Azi, regina Marii Britanii a lăsat un loc gol în inimile supușilor ei. Cea mai lungă domnie a unui monarh britanic a ajuns la sfârșit. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris Dana Săvuică în mediul online.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle pot deveni prinț și prințesă, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

„Mă uit la BBC și ascult oameni vorbind despre regina Angliei. Ce a însemnat pentru ei, cei care acum sunt în stradă ca să-și ia rămas bun. Și apare un musulman care are un restaurant și sintetizează într-o propoziție ceea ce a însemnat femeia asta: a murit vecina noastră. Ea era vecina noastră.

Din toate imaginile difuzate de BBC rezultă o femeie bună, fundamental bună, spre finalul vieții cu aerul blând de profesoară de engleză retrasă din activitate sau bunicuța aia a cărei blândețe este și unica ei formă de autoritate, singurul fel în care se poate impune în fața unor nepoți scăpați de sub control care, la rândul lor, se liniștesc în fața torentului de blândețe și voioșie. Probabil că așa a defilat regina și pe scena asta a lumii plină de măcelari, impostori, escroci și nebuni: cu blândețe.

Am văzut deja postările politicienilor noștri, limbajul de lemn scos de la naftalină pentru momente istorice. Ce ar trebui să învețe ei din toate astea? Că în aceste momente la BBC se folosește cel mai des sintagma «servant of the people» când se vorbește despre Elisabeta a doua a Marii Britanii”, a scris Tudor Chirilă în mediul online

„Regele Angliei are casă la Viscri, iubește Transilvania și a participat activ la conservarea patrimoniului rural din zona satelor săsești. Kinda cool”, a mai scris actorul, într-o altă postare.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Câte proprietăți are regele Charles al III-lea al Marii Britanii în România, cum arată acestea și cât costă cazarea în ele

Citește și: Ce urmează să se întâmple după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea „Podul Londrei a căzut” a fost declanșată

„O foarte simpatică doamnă mi-a scris pe Instagram, nedumerită de faptul că am distribuit o fotografie cu Regina Elisabeta a II-a, la aflarea veștii morții acesteia: «Nu înțeleg de ce o plângeți atât, că a trăit mai mult ca bunică-mea și a fost și bogată!». Recunosc că nici măcar nu ar trebui să îmi bat capul cu o abordare atât de primitivă, dar totuși simt nevoia să îi spun doamnei, a cărei ultimă postare era cu o ceașcă de cafea în spiritul «spor la cafeluță», că nu regret dispariția unei bunicuțe de 96 de ani, nici a unei femei care a fost bogată, și atât.

Regret dispariția unui simbol, a acelui tip de simbol care a dispărut definitiv odată cu Regina Elisabeta a II-a, simbolul monarhiei europene, al eleganței, al modestiei, al forței, al diplomației. Cu tot respectul pentru bunica doamnei, care a murit mult mai tânără (ca și bunicile mele), și care a fost mult mai săracă (ca și bunicile mele), regret dispariția unei femei al cărei nume este sinonim cu marea carte a istoriei. Și care a fost IMPECABILĂ!”, a scris Maurice Munteanu în mediul online.

Tronul Marii Britanii a fost preluat de primul fiu al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, Prinț de Wales, devenit Regele Charles al III-lea. Următorul în linia de succesiune la tronul britanic este primul fiu al acestuia, Prințul William.

Nepotul Reginei și soția lui, Kate, au primit oficial titlurile de Duce și Ducesă de Cornwall și de Rothesay, ducate moștenite de la Charles în 1952, după încoronarea mamei sale. Kate și William și-au păstrat și vechiul titlu de Duci de Cambridge. Al doilea în linia de succesiune a devenit Prințul George (9 ani), fiul cel mare al Ducilor, urmat de frații săi mai mici, Prințesa Charlotte (7 ani) și Prințul Louis (4 ani). Restul liniei de succesiune aici!

Foto: Facebook; Instagram; Booking; Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter