Exclusiv. Prima ședință foto a Corinei Dănilă cu fiica ei, Rianna

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Vineri, 15 mai 2020, 16:45
Au trecut 15 ani de la ultima apariție a Corinei Dănilă în revista Unica. Pe atunci, făcea furori cu rolul din serialul “Numai iubirea”, iubea, la rândul ei, și se pregătea să aducă pe lume un copil. Am vrut să aflăm cum arată lumea actuală a Corinei...

“Ce mărime de haine să-ți aducă stilista, Corina?” “M pentru mine și S pentru Riri”, mi-a transmis ea. În realitate, mai toate hainele s-au dovedit a fi mari, pentru că acum Corina are mărimea S sau chiar XS… Timpul a fost blând cu silueta și trăsăturile ei, dar nimic nu s-a întâmplat fără efort. Dacă n-aș ști că adolescenta care o însoțește e fiica ei, aș putea crede că e sora mai mică, pe care (în sfârșit!) s-a hotărât să ne-o prezinte.

O mai țineți minte pe Corina Dănilă?

Pentru cei care nu o cunosc sau nu și-o mai amintesc, Corina Dănilă face parte din “primul val” de vedete PRO TV. Actriță ca formație, Corina a ajuns cunoscută datorită rolului din telenovela “Numai iubirea”, cea care le-a făcut celebre și pe Adela Popescu sau pe Oana Zăvoranu. Au urmat niște ani zbuciumați pentru Corina, fiecare apariție publică, ținută sau relație fiindu-i atent monitorizate de ochii și urechile presei și de gura lumii. Poate și de aceea, după ce a divorțat de omul de afaceri Norris Măgean, a preferat să-și țină viața particulară, și mai ales pe fetița lor, departe de ochii presei. Acum, Rianna – Riri, cum o alintă mama – e elevă în clasa a noua la un liceu bucureștean, la profil real, și, din cauza orarului foarte strict de la școală, facem ședința foto la primele ore ale dimineții. Mama și fiica se înțeleg din gesturi și din priviri și e clar pentru toată lumea că au o relație foarte specială ele două.

La ședința foto, Corina spune că s-a simțit foarte bine, mai ales că și-a amintit de sesiunea foto de acum 15 ani, pentru coperta Unica, pe când era însărcinată. “În acea perioadă mă încercau niște sentimente cu adevărat speciale, urmând să devin mamă. Acum, având-o pe Rianna lângă mine, am conștientizat încă o dată cât de mult a crescut și cum s-a transformat copila mea într-o adevărată domnișoară. |n plus, a fost pentru prima oară când Riri a participat la o ședință foto cu machiaj, studio, lumini, cu oameni profesioniști care roiau în jurul ei, și mi-am dorit să se simtă în largul ei și să-i placă.”

Corina are un program încărcat

În zilele de filmare, se trezește la ora 5:00, mănâncă obligatoriu micul dejun, intră la machiaj la ora 7:00 și, de la 8:00, începe filmările la serialul TV în care joacă. Dacă seara are spectacol, la ora 17:00 este la teatru. Ajunge și la sală când îi permite programul, merge la film, în parc, la teatru cu Rianna sau… pur și simplu, stă acasă, cu o carte bună în mână ori se întâlnește cu prietenii la o terasă.

Corina joacă în sitcomul “Primăverii”, difuzat zilnic la TVR 2, în care o interpretează pe Dana, un personaj pitoresc, pe care l-a îndrăgit de la prima lectură a scenariului scris de colegul ei, Octavian Strunilă. “Mi-am dorit foarte mult ca TVR să reia producția serialelor de televiziune și iată că s-a întâmplat! Cred că un serial de comedie este binevenit în peisajul media actual, în vremurile astea din ce în ce mai încrâncenate. Avem nevoie să ne mai destindem puțin după o zi încărcată… cu de toate!”, crede Corina. Să nu uităm că, pentru ea, această „destindere” înseamnă să se trezească la 5:00 în zilele țn care are filmări…

Joacă și teatru, în stagiunea aceasta putând fi văzută la Teatrul Elisabeta, în „O căsnicie liniștită”, la Teatrul Dramaturgilor Români, în „Autorul e în sală”, la Metropolis, în „Paganini”, și în cea mai recentă premieră, pe care a avut-o la Teatrul Arte Dell’Anima, cu „Totul despre femei”, „în care suntem trei actrițe și jucăm cinsprezece personaje”. E în căutare de noi provocări profesionale și spune că-i e dor să joace într-un film de lungmetraj.

Cât a slăbit Corina Dănilă de fapt? Mult!

Dacă dai căutare pe Google după numele ei, primele două-trei pagini sunt numai cu știri despre cât și cum a slăbit în ultima perioadă. Ce-i drept, stresul și programul dezordonat o aduseseră mult peste 70 de kilograme. Acum, s-a reîntors la 57 de kg și arată senzațional. Consideră că s-a produs deja o suprasaturare în legătură cu acest subiect, despre care iată ce spune: „Am avut probleme legate de coloană, care m-au determinat sa-mi schimb modul de viață, de alimentație, de activitate fizică. Am reușit toate acestea cu ajutorul fizioterapiei, kinetoterapiei, nutriției și psihologiei, în cadrul unui program pe care-l urmez și acum”. De altfel, la ședința foto a venit cu o caserolă pregătită de-acasă, pentru a fi sigură că, în ciuda programului aglomerat, nu va sări peste ora stabilită pentru gustare.

Spune despre ea că acum e sănătoasă, fericită și face parte dintre cei privilegiați de viață: „Am o profesie fascinantă, fac ceea ce-mi place și pot bucura oamenii. {i, dincolo de orice, am un copil extraordinar, o familie minunată!”. |n plus, se simte inspirată de colegii ei actori, mai ales de cei tineri și talentati pe care-i descoperă cu drag.

Ocolește cu grație orice întrebare legată de relațiile sentimentale, poate și pentru că cea mai importantă lecție învățată în toți acești ani este despre responsabilitate. „Faptul că am o anumită notorietate nu schimbă cu nimic principiile pe care mi le-au insuflat ai mei sau pe care le-am dobândit odată cu experiența de viață, sunt la fel de responsabilă de ceea ce fac sau spun, conștientă de toată expunerea de care am parte”, își explică ea nevoia de intimitate. Nu se consideră vedetă și mărturisește că nu a considerat niciodată că noi avem vedete în România: „Există persoane publice care au o notorietate dobândită ori peste noapte, din varii motive, și întreținută de zona tabloidă a mass-media, ori obținută în urma practicării constante a unei profesii care implică lucrul cu publicul larg și expunerea de natură personală, nu doar profesională, dar nu avem vedete. Poate că s-a extins prima categorie despre care vorbeam mai sus, însă publicul cerne… și alege!”.

Cum e relația cu fiica ei, Rianna

Despre propria ei adolescență, Corina Dănilă își amintește că, „în perioada comunistă am avut lipsuri de natură materială, resimțeam faptul că nu aveam libertate, dar cel mai mult mă marca teroarea în care trăiam cu toții. Chiar dacă accesul la informații era limitat, cărțile mi-au fost prieteni buni.” Acum propria ei fiică este adolescentă, iar Corina vorbește cu multă căldură despre relația lor: „E un copil bun, din toate punctele de vedere! Are un suflet bun, este isteață, comunicativă și ne înțelegem foarte bine, suntem pe aceeași lungime de undă. Deocamdată! Să vedem cum va decurge perioada de adolescență. Eu o încurajez și o susțin necondiționat în tot ce-și dorește să facă. Și așa voi face și mai departe”.

De-a lungul timpului, au apărut foarte puține informații despre Rianna, pe care mama ei a ținut-o departe de fotografi și chiar de rețelele de socializare. „Am discutat cu ea chiar când era foarte mică și începuse să audă despre Facebook sau Twitter și i-am explicat pe înțelesul ei că este mai în siguranță dacă nu se expune inutil. N-am împiedicat-o să-și facă conturi pe rețelele de socializare, dar am decis de comun acord să nu posteze poze cu fața ei până nu împlinește 14 ani și-si ia buletin. 🙂  Riri a respectat înțelegerea făcută și mi-a dat dreptate! Oricum, ea însăși este foarte selectivă cu fotografiile pe care le postează, fiind foarte pasionată de arta fotografică în general.”

Și fiica are un program încărcat, ca și mama, dar, când sunt împreună, le place să evadeze la un film, în parc, mai merg la munte, se văd cu prietenii (da, au și prieteni comuni!) sau își fac popcorn și urmăresc un film bun acasă, pe canapea.

Corina e conștientă că și pentru Rianna urmează perioada iubirilor adolescentine – fata mi-a șoptit că încă nu are un prieten, dar speră să se întâmple curând -, așa că e pregătită să-i dea următorul sfat, când va fi nevoie: „|ntr-o relatie, întotdeauna sunt trei povești implicate: povestea ei, a lui și… povestea lor. O sfătuiesc cu toată tăria sș nu-și piardă povestea ei, să se iubească și să se respecte înainte de toate pe ea, ca să poată oferi și primi, la rândul ei, iubire și respect. Să fie ea însăși.”

Ce spune Rianna despre mama ei

Cea mai frumoasă amintire legată de mama. Am multe amintiri frumoase cu mama mea, nu pot să aleg una în mod special; multe au legătură cu felul în care mă susține și e alături de mine. Cele mai recente amintiri le-am adunat din ultima vacanță de vară, în care am fost doar noi două, pe plajele din Grecia.

Prietenia mamă-fiică. Mă bucur că o pot considera pe mama prietenă, pot vorbi cu ea despre orice, mă ascultă, mă sfătuiește și, în același timp, mă simt liberă. Încercăm mereu să ne facem timp pe care să-l petrecem împreună și cel mai mult ne place să ne uităm la un film bun.

Pasiuni. Sunt pasionată de fotografie și îmi plac limbile străine. Mai nou, am descoperit clubul de dezbateri la mine la școală și sunt foarte încântată pentru că mă ajută să-mi dezvolt cunoștințele și abilitățile de comunicare.

Cum este să fii copilul unei persoane cunoscute. Pentru mine, mama mea este doar mama, nu o persoană publică. Din clasa întâi am mers la o școală de stat și întotdeauna mama m-a tratat ca pe un copil obișnuit. E adevărat că a fost decizia mamei să nu mă expuna în mass-media, iar eu am fost total de acord. Sunt activă pe rețelele de socializare, dar am grijă la ce postez.

Ce ar întreba-o pe mama ei într-un interviu. Cum a fost pentru ea perioada liceului, pe vremea lui Ceaușescu. Și chiar o s-o întreb!

Despre prima ședință foto profesionistă. Am fost ușor stânjenită la început, pentru că a fost prima mea ședință foto „cu de toate”: make-up și hair styling profesional într-un studio, cu ținute alese special pentru mine. M-am simțit răsfățată!

Fotografii de Andreea Goia

S-ar putea să te intereseze și:

Acum are 43 de ani, însă iată cum arăta Corina Dănilă acum 20 de ani

Ți-o mai amintești pe Bianca Neagu din „Numai iubirea”? Uite ce sexy e astăzi!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter