INTERVIU. Ce alimente evită Andreea Berecleanu pentru a se menține în formă

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 25 august 2022, 12:00

Andreea Berecleanu (47 de ani) are o siluetă armonioasă și suplă, rezultatul unei alimentații echilibrate și al unei vieți active. Recent, jurnalista ne-a spus ce alimente evită pentru a se menține în formă.

Cum arată meniul tău dintr-o zi?

Mie îmi place mâncarea, dar să fie simplă, mediteraneeană. Evit sosurile, mă refer la cele îngroșate cu rântaș din mâncarea românească. Aș putea să am un prânz cu bucurie dacă aș înmuia o bucățică de baghetă cu puțin ulei de măsline. Iar dacă sunt în vacanță în locuri exotice, pot face excepție. Pentru că îmi doresc să descopăr cultura unei țări inclusiv prin gastronomie. Apoi, vinul… aici e o poveste. Căci, pâinea și vinul sunt coordonatele ritualului inițial. Pâinea care s-a transformat în corpul lui Iisus și vinul în sângele lui. Vinul reprezintă echilibrul perfect între natura umană și produsele pământului.

Există alimente/preparate pe care le eviți pentru a te menține?

Doar cele al căror gust îmi displace, cele care conțin multe grăsimi, în rest îmi place să testez gastronomia internațională, dar, indiferent pe unde mă poartă pașii, evit ceea ce are un miros pregnant și a cărui proveniență nu o cunosc deloc. Însă, ca și rutină alimentară, aleg pește, fructe de mare, legume, salate, carne maximum o dată pe săptămână, paste integrale, la fel și pâinea. Evit patiseria și consum cu grijă dulciuri.

Ai avut vreodată complexe legate de aspectul fizic?

Nu, dar nici nu m-am gândit prea mult la asta. Nici măcar strungăreața nu m-a deranjat. A trebuit să o astup cu câteva fațete doar pentru că la televizor se vedea ca o spațiere neagră, ca și când îmi lipsea un dinte. Altfel, n-aș fi renunțat, am considerat că îmi completa personalitatea. Când voi renunța complet la televiziune, mă gândesc serios să revin la ea. 😀

Ce părere ai despre intervențiile/operațiile estetice?

E mult de discutat pe tema asta. După 10 ani alături de unul dintre cei mai buni chirurgi ai lumii și având șansa să cunosc și alți specialiști în chirurgia și medicina estetică, tot de top, pot spune că am o părere avizată și fermă. Pacienții trebuie ascultați de către medic, dar mai ales invers. Atunci când ai ajuns la un medic, trebuie să ai deplină încredere în îndrumarea lui medicală, trebuie să te informezi bine asupra competenței profesionale și să ceri și alte rezultate, similare. Pacienții au tot dreptul să facă orice alegere își doresc, dacă ea rezolvă un complex fizic sau funcțional. La fel de bine cum cred că trebuie respectate proporțiile, indiferent de ce parte a corpului vorbim, la fel și estetica finală. Din păcate, în România, încă mai trebuie multă educație în acest domeniu. Au existat multe persoane cunoscute care au fost promovate ca transformări reușite, ele fiind doar transformate dramatic. În ultima perioada însă, observ că multe persoane își doresc rezultate naturale.

Jurnalista are doi copii, o fiică și un fiu, Eva (21 de ani) și Petru (16 ani), din primul mariaj cu fostul prezentator TV Andrei Zaharescu. Din anul 2016, Andreea este căsătorită cu medicul estetician Constantin Stan.

Foto: Prima TV; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter