Cum se menține Andreea Berecleanu în formă

De Adelina Duinea, pe

Andreea Berecleanu (46 de ani) are o siluetă armonioasă și suplă, rezultatul unei alimentații echilibrate și al unei vieți active. Jurnalista are doi copii, o fiică și un fiu, Eva (21 de ani) și Petru (16 ani), din primul mariaj cu fostul prezentator TV Andrei Zaharescu. Din anul 2016, Andreea este căsătorită cu medicul estetician Constantin Stan.

Cum se menține Andreea Berecleanu în formă

„Dacă stau să vă răspund foarte sincer, pentru că altfel nici nu aș putea, aș spune că viața mea este foarte echilibrată. (…) Caut tot timpul să găsesc un echilibru alimentar. Ca toate femeile, am ținut foarte multe diete. M-am regăsit foarte bine într-o dietă care e, de fapt, un stil de viață”, declara Andreea Berecleanu în urmă cu ceva timp, la Observator.

„Dieta ketoproteică sau oloproteică sunt dietele la care am recurs eu. Dieta este un stil de viață. Și anume, dacă se poate, să mâncăm mai puțin cantitativ, dacă se poate cât mai puțin dulce, să folosim în loc de zahăr orice altceva și să mâncăm sănătos. (…) Știți ce beau în fiecare dimineață? O cană cu apă caldă și ulei de cocos”, a completat.

Dieta ketoproteică sau ketogenică este bogată în grăsimi și slabă în carbohidrați, astfel scăzând nivelurile glicemiei și insulinei din organism, metabolismul focusându-se pe grăsimi și cetone, în locul carbohidraților. Cetonele sunt produse atunci când glucoza din organism este indisponibilă ca sursă de energie.

Dieta oloproteică a fost creată de Giuseppe Castaldo, medic-chirurg specializat în medicină internă, gastroenterologie și știință alimentară, director de dietetică și nutriție. Dieta se ține 21 de zile, la finalul cărora persoana care a optat pentru ea ar trebui să slăbească 10% din greutatea inițială.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Cum a cucerit-o Constantin Stan pe Andreea Berecleanu

Ce frumoasă este fiica Andreei Berecleanu. Eva studiază în Londra

Exclusiv! Ce făcea soțul Laurei Cosoi la începutul relației lor

Masa principală trebuie să conțină proteine, iar zahărul și carbohidrații sunt eliminați complet din meniu. Se pot mânca leguminoase, pește, carne albă și ouă. Se folosesc foarte mult verdețurile, pentru că pacientul care urmează dieta are nevoie de multe fibre, mult potasiu, multe minerale.

IMPORTANT: Atât dieta ketogenică, cât și cea oloproteică se țin sub supravegherea medicului, în urma unui set complet de analize.

„Am renunțat la dulciuri și mănânc multe supe și ciorbe. La prânz, prefer o salată și un pește, iar seara, ciorbă. Ultima mea masă este la ora 17:00. (…) Dacă mi se face foame, mănânc iaurt cu semințe. Fac înot, iar medicul mi-a dat voie să alerg zece minute lejer, pe bandă”, mai spunea Andreea Berecleanu într-un alt interviu.

„Folosesc creme potrivite pielii mele, care ajută la păstrarea unui ten cu aspect cât mai tânăr în timp, încerc să mănânc sănătos, chiar dacă mă mai răsfăț cu dulciuri sub diverse forme. Practic sport în aer liber, merg pe jos fără nicio țintă, doar de dragul plimbării și aproape zilnic fac sucuri de fructe sau legume proaspete, pe care le beau ca atare sau în combinații cu iaurt și fulgi de ovăz”, mai spunea jurnalista cu mai mulți ani în urmă, pentru CSID.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter