Elwira Petre și-a îmbrățișat vârsta. Cum se menține în formă la 41 de ani: „Nu pot opri timpul, nici nu vreau”

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 21 februarie 2023, 19:34

Elwira Petre a dezbătut un subiect considerat tabu în zilele noastre: îmbătrânirea. Într-o societate în care femeile încearcă să facă tot posibilul pentru a arăta mereu tinere și frumoase, dansatoarea a precizat că a ales să își îmbrățișeze vârsta și să evite vizitele la medicii esteticieni.

Soția lui Mihai Petre are 41 de ani și arată spectaculos. Spune, însă, că nu o deranjează ridurile și nici firele albe, însă reușește să se întrețină cu ajutorul câtorva secrete.

Elwira Petre și-a îmbrățișat vârsta: „Am acceptat ce se întâmplă cu corpul meu”

O prezență constantă pe rețelele de socializare, Elwira Petre își ține mai mereu urmăritorii cu ceea ce se întâmplă în viața ei. Aceasta postează deseori și rețete culinare, dar atinge și diferite subiecte de interes.

De data aceasta, celebra dansatoare a vorbit despre modul în care a ales să îmbătrânească.

„Când aveam 20 de ani credeam că un om de 50 de ani este bătrân. Credeam ca la primul rid apărut o să fug la esteticieni imediat. Dar nu a fost așa. Ridurile au apărut, l-am văzut și mi-am văzut de treabă ca și până atunci. Și sincer, nu credeam că o sa fiu capabilă să fac asta în societatea care vrea sa rămâi veșnic tânăra si care treatază îmbătrânirea ca pe o boală. Da, pur și simplu am acceptat ce se întamplă cu corpul meu”, a scris Elwira Petre pe Instagram.

„Cred că procesul de îmbătrânire începe în mintea noastră. Și mi-am dat seama ca mintea mea este plină, în sensul bun. Și asta m-a făcut să celebrez tot procesul de “aging”. Nu scap disperată de fiecare fir de păr alb din cap, sau fac orice să dispară ridurile. Am grijă de tenul meu normal, îl hidratez, îl curăț bine, dar nu excesiv. Am câteva trucuri naturale de care nu mă pot despărți”, a mai spus soția lui Mihai Petre.

Totuși, Elwira spune că alege să își îngrijească corpul pentru a se menține în formă.

„Și da, cred cu tărie că este nevoie să ai grijă de corpul tău, ca el să-ți slujească mulți ani. Pentru mine, asta înseamnă să rămâi tânăr. Exercițiul fizic este cel care nu o să lase corpul să îmbătrânească”, a explicat dansatoarea.

Citește și: Cum arată casa în care locuiesc Mihai și Elwira Petre

Citește și: Elwira Petre și fiica cea mare, apariție rară la TV. Catinca, reacție adorabilă la schimbul de declarații de dragoste dintre părinții ei

Citește și: Cum își întărește Elwira Petre imunitatea. Mixul cu care spune că se protejează de gripă: „Mă întorc la remedii naturiste”

Citește și: Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

Cum reușește Elwira să rămână în formă: „E bine să începi să lucrezi din timp”

Elwira Petre a dezvăluit, cu această ocazie, care este secretul siluetei sale.

„Să crești masa musculară, cea care în viitor va susține corpul când înaintezi în vârstă. Care o să te ajute să ai balans mai bun, să nu te accidentezi așa de repede. Chiar cred că noi femeile avem nevoie să creștem masa musculară și să mâncăm mai multe proteine. Oasele devin din ce în ce mai slabe când îmbătrânim, așa că este bine să începi să lucrezi la timp. Și nu trebuie să mergi la sală neapărat!”, a spus Elwira.

„Poți face exercitii acasă, poți merge la o plimbare mai rapidă, poți face o alergare sau un work out de 20 de minute. Cea mai importantă este constanța. Să ai grijă de corpul tău în fiecare zi, câte un pic”, a subliniat soția lui Mihai Petre.

Elwira Petre a precizat că pe ea o ajută să se întrețină exercițiile fizice, dieta sănătoasă, hidratarea, tenul îngrijit, mintea limpede și iubirea de sine.

„Nu pot opri timpul, nici nu vreau. Nu pot scăpa de toate ridurile, toate firele albe de păr, dar pot înainta în vârstă cu demnitate, cu încrederea că sunt suficient de frumoasa așa cum sunt și cu siguranța că am avut grija de corpul meu și de mintea mea. Vreau sa rămân eu! Nu cineva pe care să nu o recunosc în oglindă”, a încheiat dansatoarea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Elwira Petre

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter