Cum se prepară salata poloneză a Elwirei Petre din ediția specială „Chefi la cuțite”

Ultimul update Luni, 08 august 2022, 17:02

Pe 29 și 30 noiembrie și pe 1 Decembrie, emisiunea “Chefi la cuțite” a revenit la Antena 1 cu trei ediții speciale de sărbătoare. Gina Pistol a prezentat emisiunea, iar cei care au gătit în echipele chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost concurenții de la “Asia Express – Drumul Împăraților”.

Spre finalul ultimei ediții, concurenții au trebuit să gătească antreuri și un desert pentru invitații speciali – Nea Mărin, familia și câțiva dansatori care fac parte din ansamblul de dans de care se ocupă. Mâncarea a trebuit să fie cu totul deosebită, așadar concurenții și-au demonstrat talenul culinar și și-au depășit limitele.

Elwira Petre, soția lui Mihai Petre, care a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu, s-a remarcat cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze, asemănătoare prin modul de preparare cu salata boeuf. Elwira Petre a spus că știe rețeta aceasta din copilărie și ea o prepară acasă pentru familia ei an de an.

Citeşte şi: Cum se prepară salata de ou a lui Keed de la „Chefi la cuțite”

Citeşte şi: Cum prepară Chef Florin Dumitrescu cea mai simplă și savuroasă prăjitură de post

Citeşte şi: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

Citeşte şi: Cum prepară Chef Florin Dumitrescu ratatouille, cel mai simplu și savuros preparat din legume

“Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau și mama mea, și mătușa mea. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre în ediția specială a emisiunii.

Cum se prepară salata poloneză a Elwirei Petre din ediția specială "Chefi la cuțite"

Ingredientele pentru această salată poloneză sunt următoarele: ceapă alba, castraveți murați, porumb, mazăre, piept de pui fiert, ouă fierte, ridichi roșii, orez, mărar proaspăt, pastă de hrean, muștar, maioneză, sare și piper. Elwira nu a spescificat cantitățile, deoarece ele se ajustează în funcție de numărul mesenilor.

Modul de preparare este identic cu cel al pregătirii salatei boeuf: toate ingredientele se mărunțesc și se amestecă bine, potrivindu-se de sare, piper, muștar, maioneză și hrean în funcție de gust. Salata se servește rece.

Chef Florin Dumitrescu s-a declarat încântat de felul în care Elwira se descurcă în bucătărie.

“Elwira este doar ea cu ea. Elwira face o salată mare, multă rău”, a declarat Chef Dumitrescu văzând cum prepară soția lui Mihai Petre salata festivă.

Cum se prepară salata poloneză a Elwirei Petre din ediția specială "Chefi la cuțite"

La final, când a venit momentul degustării, Nea Mărin, familia lui și dansatorii au fost extrem de încântați de gustul salatei. Mai mult, soția lui Nea Mărin, despre care Chefii au spus că gătește excelent, a promis că va încerca și ea această rețetă de sărbători.

Tu sti care este diferenta dintre salata de boeuf su salata a la russe?

Foto – Captură Youtube / Facebook

Vezi şi salată de ardei copți – rețete simple și gustoase!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter