De ce nu este indicat să bem băuturi reci, dulci sau alcool când ne este foarte cald

De Unica.ro, pe

În mediul online, nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit de ce nu este indicat să bem băuturi reci, dulci sau alcool când ne este foarte cald. „Când afară e cald, nu trebuie băut nici prea rece nici prea cald”, a început nutriționista.

„Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cât mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare!

Ca să ne răcorim, trebuie să fim bine hidratați. Doar prin transpirație, corpul poate pierde o parte din căldură, deci aportul de lichide e foarte important. Ideal, lichidele trebuie să fie la temperatură ambiantă”, a continuat.

De ce nu este indicat să bem băuturi reci, dulci sau alcool când ne este foarte cald

„Organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37°C. Orice mâncare sau băutură consumăm, va trebui adusă la această temperatură, ceea ce presupune o cheltuială termică suplimentară, care ne încălzește.

Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți? Toate vor declanșa un val de căldură! Tot contraproductive pe timp de caniculă sunt băuturile dulci (sucuri fresh sau carbogazoase, cocktailuri) și alcoolul concentrat”, a mai scris.

Citește și:

Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit că „cireșele îngrașă teribil!”

Mihaela Bilic dărâmă mitul că mierea ar fi sănătoasă: „Îngrașă mai tare ca zahărul”

Mihaela Bilic: Fructe și legume care nu merită cumpărate cu certificare BIO

„Zahărul crește glicemia și declanșează secundar o hipoglicemie, cu stare de slăbiciune, deci sucurile dulci nu sunt nici răcoritoare, nici tonice. Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune cu stare de moleșeală.

Variante perfecte de lichide ce pot fi consumate pe timp de caniculă sunt: apa plată și apa carbogazoasă aromatizate cu felii de fructe (citrice, căpșuni) sau condimente (frunze de mentă, busuioc, ghimbir), infuziile de fructe sau de plante.

Cât despre alcool, vinul alb sau rose se pretează a fi diluat cu apă sau cuburi de gheață. Tot pentru hidratare, încercați cafea cu lapte rece și puțină gheață, fără niciun strop de zahăr”, a încheiat.

Foto: Shutterstock.com; Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter