De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor ’70

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 12 decembrie 2022, 12:44

Priscilla și Elvis Presley au format unul dintre cele mai frumoase și mediatizate cupluri ale anilor 60’ – 70’. S-au iubit, au făcut un copil, s-au despărțit și au lăsat în urmă o poveste de viață savuroasă.

Priscilla Presley a avut primul contact cu Elvis la vârsta de 11 ani, pe vremea când asculta primele melodii ale artistului. Trei ani mai târziu și la 8.850 de km depărtare, s-au întâlnit în carne și oase.

Priscilla Presley, născută Priscilla Ann Wagner, la 24 mai 1945, a fost căsătorită cu Elvis timp de șase ani, din 1967 până în 1973. Actrița a povestit, în urmă cu câțiva ani, care au fost primele ei amintiri despre Regele Rock’n’Roll-ului.

A început cu adevărat cu vocea lui. Oamenii i-au iubit vocea. Când cânta, parcă o făcea pentru tine. Nici rău de privit nu era… Toată lumea era îndrăgostită de el. Lumea încă e îndrăgostită de el. Era un bărbat cu adevărat frumos. Când se trezea din somn era frumos. Obișnuiam să mă uit la el… Obișnuiam să-l privesc și să spun: „Doamne!”

Priscilla Presley

A fost o viață bună. A fost diferită, dar a fost a noastră

Priscilla Presley

Povestea Priscillei și a lui Elvis a început înainte ca ei să se întâlnească. La acea vreme, el era cel mai mare star rock’n’roll din lume, iar ea era o copilă de 11 ani, care asculta primul său disc la o bază a forțelor aeriene din Austin, Texas.

După trei ani și la 5.500 de mile depărtare, urma să-l întâlnesc

Priscilla Presley (eseu pentru revista People, în 1985)

Priscilla și Elvis s-au întâlnit în 1959, la o petrecere în Germania de Vest. Cum au ajuns cei doi americani la o petrecere la Wiesbaden? Ei bine, tatăl vitreg al Priscillei, care era în Forțele Aeriene, a fost transferat la baza de acolo, iar Elvis se înrolase în armată.

Diferența de vârstă dintre ei era notabilă.  

Când ne-am cunoscut, eram o tânără 14 ani ușor de impresionat. El avea 24 de ani.

Priscilla Presley

Când a aflat că ea era în clasa a IX-a, el a răspuns: „De ce? Ești doar o fetiță…”.

Într-o discuție cu Larry King, din 1999, Priscilla a contextualizat perioada din viața lui Elvis când s-au cunoscut.

L-am văzut într-un moment foarte vulnerabil din viața lui. Tocmai își pierduse mama. Era îndurerat – a spus ea.

Apoi, cei doi au început să se vadă. „M-am trezit profund implicată în tot ceea ce însemna Elvis”, a scris ea în eseul ei pentru People.

În mijlocul acestei relații, Priscilla a spus că școala „a devenit o corvoadă”: „Mi-am tot spus că o să mă descurc mai bine, că voi reuși să recuperez materia, dar concentrarea mea era în totalitate asupra lui Elvis”.

Priscilla a spus că Elvis a „format-o” pentru a fi „fata potrivită”

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70
(Tom Jones, Priscilla și Elvis – 1967)

Potrivit Priscillei, Elvis a spus că-i plac „brunetele blânde cu ochi albaștri” și a spus că Priscilla „se potrivește perfect cu această imagine”.

Priscilla a scris că a vrut să „o convingă să accepte opiniile și preferințele sale”, dincolo de aspectul ei gingaș. „Din educația lui, din sud, știa că fata «potrivită» trebuia salvată pentru căsătorie. Eu eram acea fată. În același timp, el m-a modelat să devin femeia lui. Purtam hainele, coafura și machiajul alese atent de el”, a continuat ea.

Elvis i-a cucerit pe părinții Priscillei

După a patra întâlnire, părinții Priscillei au considerat că trebuie să intervină. Tatăl ei, căpitanul Joseph Paul Beaulieu – cu care mama ei s-a căsătorit după ce a murit tatăl biologic al Priscillei – a cerut să-l cunoască. „Atâtea femei se bat pentru tine. De ce o vrei pe fiica mea?”, a întrebat tatăl ei.

Răspunsul lui Elvis a fost fără echivoc: „Sunt foarte atașat de ea. E mult mai matură pentru vârsta pe care o are și îmi place compania ei… Nu trebuie să-ți faci griji pentru ea, căpitane. Voi avea grijă de ea!”.

A venit în casă și a fost fermecător și minunat. Familia mea a avut multă încredere în el„, s-a confesat Priscilla, în 1985, la ABC. Ea a mai precizat că era atât de îndrăgostită de Elvis, încât s-ar fi opus vehement dacă părinții ei ar încerca să-i despartă.

Citeşte şi: Elvis Presley, acuzat că a întreținut relații cu minore

În 1960, Elvis s-a întors în Statele Unite. „Elvis nu m-a căutat imediat. Mama a spus: «Vezi? Ți-am spus»”, i-a declarat Priscilla lui Larry King în 1999. Apoi, Elvis a început să sune. „Și atunci totul a început de la capăt”. La trei ani după, în 1963, părinții Priscillei i-au permis să-și termine studiile în Memphis, Tennessee, pentru a putea fi mai aproape de Elvis.

Elvis și Priscilla s-au căsătorit în Las Vegas

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

În 1967, Elvis și Priscilla s-au căsătorit în Las Vegas, după ce el a cerut-o în căsătorie cu un an înainte. Ceremonia a durat opt ​​minute. „Într-o zi mi-a arătat inelul și pur și simplu m-a rugat să mă căsătoresc cu el. Chiar dacă eram perfect mulțumiți așa cum eram, la vremea aceea nu era frumos ca oamenii care trăiesc împreună să nu fie căsătoriți”, s-a întrebat Priscilla.

Citeşte şi: Priscilla Presley susține că Elvis s-ar fi sinucis

Elvis începuse să se îndepărteze de Priscilla când era însărcinată cu Lisa Marie

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

Fiica și singurul copil al lor, Lisa Marie Presley, s-a născut la nouă luni după nuntă. Cu toate acestea, când Priscilla era încă însărcinată cu fetița lor, Elvis i-a spus că trebuie să se despartă pentru scurt timp pentru că „avea nevoie de o pauză”.

Citeşte şi: Motivul dramatic pentru care Elvis Presley nu a putut să își vadă mama înainte să moară

Ea și-a amintit conversația într-un eseu din 1985. „Nu cred că Elvis intenționa să mă părăsească. Nu era stilul lui. M-am dat seama mai târziu că și el avea întrebări despre cum i-ar afecta un copil viața. L-ar accepta publicul lui ca tată? Nici măcar nu era sigur dacă fanii săi i-au acceptat statutul de soț. Cât de loiali ar fi?”.

După nașterea Lisei Marie, Elvis a încetat să mai aibă relații intime cu Priscilla

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

După ce s-a născut Lisa Marie, Elvis a încetat să mai aibă relații intime cu Priscilla. Ea credea că Elvis se străduia să se împace cu gândul că devenise mamă și nu mai era o „fetiță”. „Comunicarea noastră a fost oribilă”, a mărturisit Priscilla, spunând că Elvis nu se simțea confortabil să-și arate slăbiciunile.

Citeşte şi: Medicul lui Elvis Presley, mărturisire șocantă despre vedetă: „Eu l-am ucis!”

Potrivit Country Living, ea a mai scris în autobiografia din 1985, „Elvis and Me”, că artistul i-a spus că „nu a reușit niciodată să facă dragoste cu o femeie care are un copil. Începeam să mă îndoiesc de propria mea sexualitate ca femeie. Nevoile mele fizice și emoționale erau neîmplinite”.

Priscilla a spus că l-a părăsit pe Elvis ca să se regăsească pe sine

Priscilla l-a părăsit pe Elvis în 1972.

A trebuit să-mi asum eu totul

Priscilla Presley

După despărțire, actrița a spus că „a găsit-o pe Priscilla”. Ea a devenit cunoscută pentru interpretarea personajului Janne Wade, din „Dallas”, dar și pentru rolulrile din serialele „The Naked Gun” (Un polițist cu explozie) sau „Merloce Place”.

Ani mai târziu, în timpul unei emisiuni, a ieșit la iveală că sentimentele ei pentru Elvis au rămas aceleași: „Evident că nu ai avut propria ta viață (nr. . – când ești cu Elvis). Îi trăiești viața. Vezi filmele pe care vrea el să le vadă. Asculți muzica pe care el o ascultă. Te duci în locuri în care ar merge doar el, așa că începi să te pierzi. Ca femeie, nu știam cine sunt”.

Elvis nu a fost fidel niciodată

În 2018, Priscilla a dezvăluit că Elvis nu a fost fidel în timpul căsătoriei lor.

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

Nu a fost fidel, nu că ar fi avut pe cineva special, dar atunci când ești în domeniul divertismentului există întotdeauna acest risc. Și am încercat să întorc spatele acestor lucruri, dar pur și simplu nu am vrut să-l impart cu nicio altă femeie. Atat de simplu. Oricât de mult și-ar fi dorit să fie căsătorit și să aibă o familie, nu cred că ar fi putut vreodată să fie fidel unei singure femei.

Priscilla Presley
De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

Priscilla, șocată de moartea lui Elvis

Priscilla a spus că ea și Elvis au rămas apropiați chiar și după ce divorțul lor a fost finalizat în 1973. În august 1977, Elvis a murit în casa sa din Graceland în urma unui atac de cord, la vârsta de 42 de ani. Vestea decesului său brusc a șocat-o pe Priscilla: „A fost imposibil de crezut”.

De ce l-a părăsit Priscilla Presley pe Elvis. Adevărata poveste a celui mai popular cuplu al anilor '70

Am văzut străzile pline de oameni de ambele părți, până la cimitir. Vedeai oameni plângând, isteric, leșinând… atât de impresionant a fost. Și astăzi, oamenii vin cam la aceeași oră (n.r. – la care a murit) și sunt toți acolo.

Priscilla Presley

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter