Cinci motive pentru care Austin Butler ar putea câștiga premiul pentru cel mai bun actor la Oscar 2023

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 28 februarie 2023, 17:57

Numele lui Austin Butler este pe buzele tuturor de când a dat viață personajului Elvis, în filmul biografic cu același nume, regizat de australianul Baz Luhrmann. Pelicula a obținut 8 nominalizări la Premiile Oscar 2023, inclusiv la categoria „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor”.

Austin Butler, starul filmului „Elvis”, are 31 de ani. De când pelicula a fost lansată la Festivalul de Film de la Cannes, în mai 2022, aceasta a câștigat tot mai multă popularitate. A obținut nu mai puțin de 27 de nominalizări la categoria „Cel mai bun actor”. Acestea i-au adus în palmers un premiu BAFTA, precum și Globul de Aur. De asemenea, a primit și un număr impresionant de premii pentru debutantul anului.

Iată cinci motive pentru care el ar putea câștiga premiul Oscar pentru cel mai bun actor, potrivit yahoo.com.

Austin Butler întruchipează un idol al multor generații

Dintre candidații pentru premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor”, Austin Butler este singurul care portretizează un personaj care a existat cu adevărat. Nu e vorba despre orice om obișnuit, ci despre Elvis Presley. A fost cel mai bine vândut artist solo din toate timpurile. Chiar dacă jurații Academiei Americane de Film nu îi cunosc performanțele anterioare, cu siguranță îl vor recunoaște de acum încolo prin această asociere cu Elvis Presley.

Portretizează un om real

În ultimul deceniu, șapte dintre premiile Oscar pentru Cel mai bun actor” au mers către cei care au jucat roluri bazate pe personaje reale. În plus, patru dintre aceste figuri au fost persoane influente. Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis, „Lincoln”), Stephen Hawking (Eddie Redmayne, „The Theory of Everything”). Au mai fost, de asemenea, Winston Churchill (Gary Oldman, „The Darkest Hour”) și Freddie Mercury (Rami Malek, „Bohemian Rhapsody”).

Citește și: Detaliul intim pe care Elvis Presley l-a ascuns toată viața

Filmul „Elvis”, performanță la box-office

„Elvis” s-a bucurat de recenzii foarte bune, în special pentru modul în care actorul Austin Butler l-a interpretat pe regele rock ‘n’ roll-ului. Filmul a avut un câștig de peste 150 de milioane de dolari în SUA. În comparație, încasările combinate ale filmelor în care joacă cei doi principali rivali ai săi, Colin Farrell și Brendan Fraser, sunt sub 10 milioane de dolari.

Citește și: Premiile Oscar 2023. Lista completă a nominalizărilor

Filmul are 8 nominalizări la Oscar 2023

„Elvis” a obținut nominalizări și la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun sunet”, „Cea mai bună imagine”, „Machiaj și coafură”. De asemenea, se va lupta pentru Oscar și la categoriile „Cel mai bun design de producție”, „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun montaj”. Această pasiune pentru producție crește șansele de câștig ale lui Austin Butler la categoria „Cel mai bun actor”.

Austin Butler a câștigat încrederea criticilor care nu au apreciat filmul

Așa cum se întâmplă în cazul fiecărui film, nici „Elvis” nu a fost pe placul tuturor. În schimb, indiferent de părerile împărțite despre film în general, laudele aduse lui Austin Butler sunt aproape unanime. Acesta a fost apreciat ca fiind „puternic” (Ann Hornaday, Washington Post) și „spectaculos” (Robert Daniels, RogerEbert.com). Alții au spus că a intrepretat „un rol care îi aduce statutul de star” (Richard Lawson, Vanity Fair) și a fost „fenomenal” (Todd Gilchrist, AV Club). Aceste caracterizări sunt extrase din recenziile negative ale filmului.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter