De ce este periculoasă afecțiunea de care suferă soția lui Will Smith

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2022, 12:36

Jada Pinkett Smith (50 de ani), soția actorului Will Smith (53 de ani), a fost diagnosticată cu alopecia aerata, o afecțiune autoimună a pielii care se manifestă prin căderea părului în anumite porțiuni ale scalpului, uneori chiar și în zona feței, afectând genele sau sprâncenele.

Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar la Spitalul Clinic de Urgențe „Nicolae Oblu” Iași a explicat în cadrul unui interviu acordat publicației Wowbiz de ce este de periculoasă această afecțiune și care sunt cauzele care o declanșează.

Dr. Ciuhodaru spuen că ereditatea joacă un rol important când vorbim despre alopecie, dar există și alți factori hormonali sau unele probleme de sănătate care pot duce la apariția acestei boli. Stresul, explică medicul, poate de asemenea contribui la delcanșarea unei astfel de afecțiuni.

Sunt câțiva factori care sunt extrem de importanți și anume istoricul familial, ereditatea, apare treptat pe măsura înaintării în vârstă și are tiparul acela previzibil. Mai pot fi modificările hormonale și prezentarea unor afecțiuni, de exemplu o sarcină, nașterea, menopauza, boli de tiroidă, unele infecții, manifestări autoimune, precum Jada Pinkett Smith. Poate fi și în urma administrării unor medicamente și suplimente, precum terapiile pentru cancer, artrită, depresie, bolile de inimă. Mai vorbim și despre radioterapie.

Atenție și la situațiile care provoacă un stres puternic, cum e povestea aceea cu albirea sau căderea părului peste noapte. Poate apărea la câteva luni după ce a avut un șoc emoțional intens, însă în cazurile astea, de obicei este temporară. Putem vorbi și despre coafatul excesiv.”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, pentru sursa amintită mai sus.

Citeşte şi: Soția lui Alec Baldwin este însărcinată din nou. Actorul va deveni tată pentru a opta oară

Citeşte şi: Premiile Oscar 2022: Will Smith l-a lovit în față pe Chris Rock

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat în pauza publicitară a galei Premiilor Oscar după incidentul dintre Will Smith și Chris Rock

Citeşte şi: Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a cumpărat o mașină electrică de golf pentru a se putea deplasa

Medicul a mai pecizat că alopecia aerata nu poate fi prevenită și este periculoasă pentru că poate ascunde, în anumite situații, probleme grave de sănătate. În plus, pentru tratament nu este nevoie doar de medicație, ci și de suport psihologic.

În cazul în care nu se observă progrese (n.r. – în timpul tratamentului), ar trebui să fie revizuit și diagnosticul și tratamentul, în spatele unei banale căderi de păr, s-ar putea să fie o afecțiune severă. Alopecia Areata nu poate fi prevenită, tulburarea autoimună poate fi cu antecedente familiale sau alte boli genetice.

De multe ori, limbajul psihologic este important, este vorba de stima de sine, de respectul pe care ți-l acordă societatea, de imagine până la urmă. Pe lângă tratamentul făcut de dermatolog este nevoie de suport psihologic, pentru că altfel tratamentul nu va fi atât de eficient pe cât ne dorim – a adăugat dr. Ciuhodaru.

Foto – Instagram / Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter