Cum a ajuns tatăl Deliei să trăiască în mânăstire: „Până la 40 de ani, eram ateu!”

De Unica.ro, pe

Ion Matache (58 de ani), tatăl Deliei Matache, trăiește de ani buni pe muntele Athos, la o mânăstire. Ion Matache s-a despărțit de mama Deliei, Gina Matache, a părăsit în urmă cu mai bine de 15 ani căminul conjugal și a ales să trăiască în mânăstire, departe de melagurile natale. Ceea ce puțină lume știe este că bărbatul a fost ateu până la vârsta de 40 de ani, iar decizia de a se apropia de Dumnezeu a venit după ce s-a întâlnit cu un preot.

Ion Matache spunea, în urmă cu ceva timp, într-un interviu pentru Libertatea, că preotul Gherasim i-a schimbat viața complet după ce l-a întâlnit.

Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat «Tatăl Nostru». Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat – povestea tatăl Deliei, potrivit sursei citate mai sus.

Citeşte şi: Ioana Năstase, agresată de o femeie într-un restaurant din București. „Sunt șocată”

Citeşte şi: Oana Roman, depre comentariile răutăcioase pe care Isabela le face în public: „A vrut să se răzbune pe mine!”

Citeşte şi: Oana Roman, depre comentariile răutăcioase pe care Isabela le face în public: „A vrut să se răzbune pe mine!”

Citeşte şi: Cine este și cu ce se ocupă sora lui Emil Rengle

Ion Matache a fost impresionat când a realizat că preotul Gherasim știa că el spune în gând rugăciunea “Tatăl nostru” în mod greșit.

Părintele mi-a atras atenţia că am greşit rugăciunea, deşi o spuneam în gând. Am realizat că de la Dumnezeu ştia, că sunt oameni care se leapădă de tot ce e lumesc, trăiesc în post de rugăciune, sunt dedicaţi trup şi suflet, iar pentru aceştia nimic nu este ascuns din ce se întâmplă. Preotul nu ar putea să vadă în timp, are Duhul Sfânt în el, acea energie de la Dumnezeu, care face cunoscut ce se vede cu ochiul spiritual. Am simţit ajutorul de la Dumnezeu, aici am găsit adevărul pe care-l căutam –  a mai dezvăluit Ion Matache.

Tatăl Deliei mai spunea atunci că viața lui s-a schimbat complet de când s-a apropiat de Dumnezeu.

Acum ştiu de ce am venit pe Pământ, ce să fac. De atunci mă simt altfel, m-am schimbat mult. Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, înså am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun. Atunci când trebuia, am citit numai prostii, acum recuperez. Când am liber, mă duc la Sfânta Liturghie, mă spovedesc, mă împărtăşesc – a adăugat bărbatul.

Foto – Facebook / Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter