Delia a luat atitudine. Ce spune despre muzica făcută de Inteligența Artificială: „Niciodată organicul nu va fi înlocuit” / Video

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 18 mai 2023, 17:56

Delia și-a exprimat părerea pe rețelele de socializare despre muzica făcută de Inteligența Artificială (AI). Artista susține că lumea se va sătura rapid de acest tip de muzică și va ajunge să aprecieze mult mai mult piesele făcute de oameni.

Într-o postare pe InstaStory, îndrăgita cântăreață le-a dat și câteva sfaturi artiștilor care se află la început de drum, îndemnându-i să își scrie singuri muzica.

Delia, despre muzica făcută de AI

Delia Matache este una dintre cele mai mari artiste din România. Piesele ei se aud pe toate posturile de radio, iar în online are o comunitate de peste 2.6 milioane urmăritori. Cum este unul din artiștii care își compun singuri muzica, aceasta și-a exprimat părerea cu privire la cântecele create cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

„Muzica organică făcută cu mânuța și cu creierașul nu o să moară. Pentru că o să fie din ce în ce mai apreciată în momentul în care AI-ul o să își pună amprenta. Din ce în ce mai mult, toate lucrurile organice și tot ce înseamnă instrumente, tot ce înseamnă oameni în care și oase vor fi mult mai apreciați decât până acum”, a afirmat Delia Matache.

Cântăreața susține că oricine poate face muzică cu ajutorul AI, însă organicul nu va putea fi înlocuit niciodată.

„Să zicem că devine o normalitate treaba asta cu făcutul muzicii așa. La un moment dat se creează saturație pentru că devine extrem de facil. Oricine poate să facă asta. Doar zici vreau o piesă care să sune cu anii 80, cu beat-ul ăsta, vreau să aibă versurile astea și să aibă timbrul lui Timbaland. Și aia e piesa. Bun, și acum cânt-o live. Cânt-o! Adică niciodată organicul nu va fi înlocuit”, a explicat Delia.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Delia Matache, despre intervențiile estetice: „Decât să dai banii pe o cremă antirid, mai bine îți rezolvi problema” / VIDEO

Citește și: Delia Matache, obsedată de parfumuri: „Am început să le ascund”

Delia Matache îndeamnă artișii să își scrie singuri piesele

Delia a îndemnat ceilalți artiști să continue să învețe să cânte la instrumente pentru că acest șucru îi va ajuta foarte mult pe viitor.

„Așa că exersați în continuare, studiați la instrumente pentru că vă ajută mult. Vă ajută să știți în ce tonalitate cântați, vă ajută să știți că aia e cvintă, că e terță, că e octavă. Te ajută. Și îți dă și alt confort și te ajută și ca song writer foarte mult. Dacă vrei să faci asta, și recomand, pentru că atunci e cel mai credibil. Și e și mai ușor să îți scrii singur. Asta cu a-ți compune albume, a-ți scrie muzica și a te implica foarte mult în procesul ăsta, nu e un lucru obligatoriu și nu înseamnă că dacă nu faci asta nu ești un performer senzațional sau un om foarte talentat care exprimă ce a scris persoana X pentru tine. Dar dacă faci asta vei avea o libertate fantastică pentru că nu vei mai depinde de nimeni și nimic”, a precizat cântăreața.

„Ceea ce vrei să spui, aia vei spune. Dacă ești într-un soi de terapie cu tine și consideri că „trebuie să cânt asta pentru că simt asta și vreau să transmit asta”, nu depinzi de inspirația lui X, lui Y din studio, nu aștepți după piese din studio, nu aștepți după cea mai bună piesă pe care poți să nu o ai niciodată. Efectiv experimentezi și devii creativ”, a explicat Delia.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Delia Matache împlinește 41 de ani. Cum își sărbătorea ziua de naștere în copilărie: „Țin minte că primeam hăinuțe”

Citește și: Delia Matache, după ce declarația ei despre copii a stârnit un val de reacții în mediul online: „N-am dat lecții niciodată nimănui”

„E terapeutic și e frumos”

Delia susține că scrisul și crearea muzicii este un proces terapeutic și că, odată ce o persoană cunoaște succesul astfel, nu va mai vrea să apeleze la alte persoane pentru a-i scrie piesele.

„Scrieți, că e terapeutic și e frumos. Poate dura procesul puțin, poate nu ai succes cu prima, cu a doua, cu a treia. Dar în momentul în care primești validarea și îți intră în cap că „I can do it”, o să vezi că nu o să mai poți altfel. O să vrei să fie lucrul tău. O să vrei să fie experiențele tale, curajul tău, obrăznicia ta, amprenta ta”, a precizat artista.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Delia

Sursă foto: Captură video, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter