Cât câștigă Inna, Loredana Groza și Delia. Ce onorarii au unii dintre cei mai mari artiști din România

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 02 martie 2023, 15:41

Delia, Loredana Groza și Carla’s Dreams se află printre cele mai bine plătite vedete din România. Însă Inna este cea care conduce topul artiștilor care au cele mai mari onorarii.

Pe lângă onorariul cerut, majoritatea artiștilor au și câteva cerințe legate de cazare, iar transportul se achită separat.

Care sunt cei mai bine plătiți artiști din România

Potrivit Presshub, cel mai mare onorariu îl are Inna care, pentru un show de 45 de minute cere între 17.000 și 19.000 de euro plus TVA. Iar în acești bani nu intra costurile privind transportul și cazarea.

Nici Loredana Groza și Carla’s Dreams nu stau deloc rău la capitolul „salariu”, aceștia încasând în jur de 15.000 de euro pentru un concert.

Delia, una dintre cele mai bine cotate cântărețe, ia 15.000 de euro fără TVA pentru o oră de cântare. Totuși, dacă spectacolul durează 40 de minute, aceasta scade tariful cu 2.500 de euro.

Pentru un concert de 45-60 minute, Smiley cere 12.000 euro + TVA. Totuși, artistul mai are câteva solicitări: transport, 7.5 lei/km + TVA și cazare la un hotel de minim patru stele.

Vocea inconfundabilă a Andrei poate fi auzită la evenimente pentru suma de 12.000 euro / oră.

Suma de 10.000 de euro trebuie să o plătească organizatorii trupei The Motans, lui Theo Rose și Paraziții, pentru un show de 45 de minute.

Trupa Holograf încă se menține în topul celor cu cele mai mari onorarii, cu 10.000 euro + TVA pentru un concert de o oră, în aer liber. Băieții mai cer costuri de transport de minimum 1 euro / km. Pretenții axistă și când vine vorba de cazare: 6 camere single cu pat matrimonial și 2 duble twin, în hotel de minim patru stele.

Citește și: Ce onorariu are Elena Gheorghe la concerte și petreceri private

Citește și: Cleopatra Stratan, cel mai bine plătită din familie! Și-a depășit tatăl și soțul ca onorariu. Cât costă să îți cânte și alți artiști / Exclusiv

Citește și: Ce tarif are Mihai Trăistariu pentru un concert de 45 de minute: „De Revelion mai creștem prețul”

Andreea Bălan, Puya și Antonia, printre artiștii cu cele mai mici onorarii

Pe de altă parte, cei care au cele mai mici onorarii sunt Andreea Bălan, Puya, Antonia, Alex Velea și Ruby.

Astfel, Andreea Bălan cere pentru o oră de concert suma de 4.500 euro. Același onorariu îl au Puya și Minelli.

Andreea Bălan a explicat, în urmă cu câteva luni, în cadrul podcastului lui Radu Țiburcă de ce alege să ceară mai puțini bani pentru un show.

„Prețul meu la concerte a fost sub valoarea a ceea ce eu am oferit. Eu cred că noi suntem plătiți cum trebuie. Nu cred că suntem plătiți greșit. Pentru că salariul nostru minim pe economie este de 2.000 de lei. Cât să luăm noi la concert? Câteva mii: două, trei, patru mii, cinci mii, cât să iei? Afară, normal că ceilalți au sute de mii pentru că și traiul este la alt nivel Hai să raportăm la traiul nostru de zi cu zi Nu ai cum să ceri 30 de mii  pentru un concert. Ce oferi tu pentru banii ăstia? Că acolo se pune problema”, a afirmat artista.

Antonia câștigă, pentru un concert de 40 minute, 5.500 euro, în timp ce iubitul ei, Alex Velea, pentru același timp primește 4.400 euro.

Citește și: Câți bani cere Delia pentru un concert? Andreea Bălan face dezvăluiri despre câștigurile artiștilor din România

Lidia Buble cere și ea 5.500 euro pentru un show care durează mai puțin o oră.

O sumă mai mică, 3.500 euro, primesc Adda, Ruby, Speak și Ștefania și Sore.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu artiștii români.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter