Corina Caragea vorbește despre cealaltă față a celebrității: “Amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei”/ Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 noiembrie 2022, 13:33

Corina Caragea, prezentatoarea știrilor sportive de la Pro TV, a fost fascinată de televiziune de când era elevă. Drumul ei spre celebritate a început sub bagheta Andreei Marin, pe care o privea ca pe o prințesă bună și frumoasă. Corina Caragea nu a visat vreodată că ar putea să fie colegă cu Andreea Esca, la care se uita ca la o vedetă din America. Astăzi este ea însăși o vedetă de top și multe tinere o au drept model. Vedeta Pro TV a acordat un interviu în exclusivitate pentru Unica.ro, în care ne-a povestit cum a ajuns să facă televiziune și cum a gestionat situațiile mai puțin plăcute care au venit la pachet o dată cu celebritatea dobândită.

Corina Caragea, drumul către celebritate: „Să fiu prezentator… s-a nimerit”

Corina, multă lume te admiră și visează la jobul de prezentatoare de știri, să fie în lumina reflectoarelor. Spune mi, te rog, la ce meserie visai în liceu, de exemplu?

Încă de mică făceam colecție de ziare și reviste, cred că mai sunt și acum la mamaie în pod. Am vrut să fiu și actriță, apoi stewardesă, dar când a venit momentul să îmi aleg facultatea, am spus fără ezitare: Jurnalism. Îmi plăcea jurnalismul de investigație. Să fiu prezentator… s-a nimerit. Aveam 22 de ani. Apoi, în paralel, am făcut și transmisiuni de pe teren și muncă de redacție. Am început într-o televiziune de știri, unde ritmul era foarte alert.

Cum ai ajuns să faci televiziune? A fost o conjunctură favorabilă? Ce te-a atras la acest domeniu? De ce ai optat pentru sport și nu știri sau divertisment, de exemplu?

Primul contact cu un studio tv a fost când în timpul școlii am fost în public, „aplaudac”. M-a fascinat ce se întâmpla acolo în studio și în culise. Mai târziu am fost la un concurs pentru emisiunea “Surprize, surprize”, pe care l-am trecut și am avut ocazia să învăț de la cei mai buni la acel moment. La scurt timp, un prieten a văzut la televizor un anunț pentru o televiziune nouă de știri. El mi-a și trimis CV-ul, căci nu aveam calculator sau adresă de mail.

După mai multe interviuri și o perioadă de probă, am fost aleși câțiva din 3000 de candidați. Noul meu șef a considerat că eu mă potrivesc la Sport. Eu și Simona Pătruleasa. Am început pregătirile și cursurile de dicție. Eram cu toții la început, o redacție tânără și entuziasmată. După câteva luni, am fost sunată de la PRO TV. Nu am vrut să plec decât după un an. Am considerat că sunt datoare, plus atașată de colegii mei. Mi s-a părut mai important decât mirajul celei mai bune televiziuni, ce părea de pe altă planetă, efectiv. Din fericire, au revenit cu telefonul și iată-mă aici, parcă unde mi-e locul dintotdeauna.

Debutul tău pe sticlă a fost la emisiunea “Surprize -Surprize”, cum ai ajuns să faci parte din trupa de balet?

Urmam cursuri de modeling și o colegă era în trupa de balet la emisiune. Mi-a spus de casting și mi-am încercat norocul.

Corina Caragea: “Mă uitam la Andreea Esca sau Raluca Arvat ca la niște vedete din America”

Erai o puștoaică la acea vreme, cum ti s-a părut la prima vedere Andreea Marin, dar apoi, după ce ai lucrat cu ea? Înainte să vă cunoașteți, o considerai ca fiind un model pentru tine?

Emisiunea era cea mai bună, conducea audiențele la acea vreme. Mă uitam la ea ca la o prințesă bună și frumoasă, așa cum mă uitam și la Andreea Esca sau Raluca Arvat ca la niște vedete din America. Poate sună ciudat, dar nu mă uitam cu speranța ca într-o zi să fiu ca ele sau măcar colege. Nu îmi trecea asta prin cap, niciodată nu am fost omul ambițios care își pune un obiectiv de care se ține morțiș.

Andreea Marin era profesionistă, conducea o echipă mare, în care totul trebuia să meargă perfect ca să iasă acea emisiune – lider incontestabil. Era foarte implicată în cele mai mici detalii, serioasă, în aceeași măsură în care vorbea moldovenește, râdea cu noi la repetiții și ne distram cu toții la petrecerile de ziua ei sau după emisie, la miezul nopții. Am avut mereu norocul să fiu colegă cu lideri în domeniu și să învăț de la ei. Dar să rămân eu.

Corina Caragea vorbește despre cealaltă față a celebrității: “Amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei”/ Exclusiv

Televiziunea a venit la pachet și cu o celebritate de care te bucuri deja de mulți ani. Care sunt aspectele mai puțin plăcute ale jobului în lumina reflectoarelor? Cât de complicat este să îți ții viața privată departe de ochii curioșilor?

Celebritatea este cu rele, dar și cu bune. Eu am luat valul și m-am dus cu el fără să stau pe gânduri sau să cântăresc decizia. Și bine am făcut. Nu îmi pare rău de nimic. Eu de fel sunt o tipă discretă, darămite în piața publică? Am puțini prieteni, dar adevărați, îmi aleg bine oamenii de care mă înconjor, locurile în care merg și pentru ce îmi aloc timpul și energia. Viața ți-o expui dacă vrei. Dacă nu, o aperi. La început mă supăram tare pentru că mi se părea nedrept, mai ales că făcusem și eu Jurnalism și nu înțelegeam de ce autorul unei știri nu o verifică. Acum râd de aceste invenții, nu mă mai stresez să le dezmint și mă uit ca la un spectacol. Am învățat cum e lumea aceasta, cine și de ce scrie, cine și de ce apare pe prima pagină. Sunt multe motive în spatele tuturor aparențelor, iar vestea bună e că e loc pentru noi toți.

Sigur aș fi fost un superstar dacă aș fi făcut și eu asta. Mai celebră, mai bogată. Dar nu asta mi-am dorit, iar prețul este prea mare. Când îți pierzi intimitatea, îți pierzi tot. Cred eu. Ce mi se pare și azi nedrept, faptul că oameni dragi mie, din jur, care nu au ales acest drum la vedere, să sufere din cauza articolelor neadevărate. E greu de explicat și digerat pentru cineva din afara domeniului. Eu m-am obișnuit.

„M-am obișnuit să fiu judecată și am învățat că orice aș face oamenii mă vor acuza, împroșca cu noroi, pentru că e foarte ușor”

Care a fost cel mai greu de digerat neadevăr care s-a scris despre tine? Cât de mult te-a afectat pe tine sau pe cei apropiați?

Au fost și sunt în continuare neadevăruri pe care nici nu mă mai obosesc să le dezbat. Dacă le aduc iar la lumină, mai rău fac. Sper că cei care contează, oamenii dragi și deștepți să știe dacă e cazul să servească de bun ce văd pe un site sau să mă sune pe mine.

Pot aminti unele episoade haioase: eram în Bali când a apărut o știre falsă cum că m-am măritat. În miezul nopții am primit zeci de telefoane, dar amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei. Apoi au apărut și poze cu mine de la nuntă. Doar că nu era nunta mea. Eu eram doar invitată, dar toți au crezut asta. Nimeni nu a verificat. Chiar și azi, la 4 ani după ce am și dezmințit, ceea ce nu obișnuiesc să fac, tot mai citesc multe articole cum că m-aș fi căsătorit în 2018, în Toscana.

Alt articol îl descria pe iubitul meu ca fiind bogat, mai în vârstă, însurat, cu doi copii, poze cu noi când vizionam un apartament pe care să mi-l cumpere. De fapt era tata. Iar eu făceam un credit pe 30 de ani.

M-am obișnuit să fiu judecată și am învățat că orice aș face, bun sau rău, oamenii mă vor acuza, împroșca cu noroi, pentru că e foarte ușor să faci asta ca primă reacție. Așa că ignor orice. Cei cu adevărat importanți vor ști să diferențieze adevărul de minciună.

În prezent, familia s-a obișnuit să citească anumite informații despre tine și să le ia ca atare? Sau te sună să verifice dacă sunt adevărate sau să te certe că nu le-ai spus?

Mă sună să râdem de una alta. S-au obișnuit, dar îi mai iau cunoscuții lor la întrebări sau sunt judecați și ei în funcție de ce aș fi făcut eu sau pur și simplu pentru că suntem rude. Așa îți dai seama cine are minte mai multă și cine nu.

Fanii te asociază și cu călătoriile. Ți-ai descoperit acest hobby în copilărie, călătoreai des alături de părinți?

Aproape deloc. Nici măcar în tabere nu am fost. Am avut mereu această curiozitate de a vedea ce e dincolo de țara noastră, de a cunoaște alte locuri și culturi și imediat cum mi-am câștigat banii, mi-am luat bilete de avion și i-am investit pe toți pe asta mulți ani.

Corina Caragea vorbește despre cealaltă față a celebrității: “Amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei”/ Exclusiv

Ce vârstă aveai când ți-ai achitat din banii tăi prima călătorie și unde a fost?

La Barcelona, la 20 de ani.

Care este destinația unde nu te-ai mai întoarce niciodată și de ce?

Știi cum e, niciodată să nu zici niciodată, dar Parisul nu m-a impresionat și nu am mai avut tendința să îi acord încă o șansă.

Ne poți face un top 3 preparate exotice/ tradiționale care ți-au plăcut în țările unde ai petrecut vacanțele până acum? Și te rog să specifici și ce este de evitat, ce ai încercat sau nu ai avut curaj să încerci din punct de vedere culinar.

Îmi place Mango sticky rice când sunt în Thailanda, îmi place caracatița când sunt în Spania și Tapioca în Japonia.

Nu aș mai mânca din nou carne de crocodil, un pui cu gust de baltă.

Ce părere ai despre relațiile la distanță? Consideri că reprezintă un test/ o piatră de încercare pentru un cuplu?

Suntem cu toții foarte diferiți și nu pot judeca pe nimeni. Înveți asta călătorind. Cred că depinde pentru cât timp și la ce vârstă.

Corina Caragea vorbește despre cealaltă față a celebrității: “Amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei”/ Exclusiv

Având în vedere că este publică informația legată de faptul că partenerul tău de viață va locui pentru o vreme în Germania, ti-ai obișnuit deja cu gândul că vei călători cel mai mult acolo în următoarea perioadă?

Este o informație falsă apărută pe Google.

Multe cititoare te admiră pentru modul în care arăți. Ne poți detalia care sunt ingredientele nelipsite din meniul tău zilnic?

Echilibru în toate – odihnă, sport, hrană. Îmi plac dulciurile și pâinea, le mănânc zilnic, dar am grijă să nu exagerez și să echilibrez balanța și cu sport.

Ai vreo dietă fulger la care apelezi când vrei să dai jos câteva kilograme sau dacă renunți temporar la anumite alimente, care ar fi acestea?

Intermitent fasting.

Spuneai, la un moment dat, că unul dintre defectele tale este faptul că nu reușești să îți gestionezi bine timpul, că vrei să faci prea multe lucruri deodată și că întârzii. Cât ai întârziat cel mai mult la o întâlnire și cum te-a taxat persoana respectivă? Ai reușit între timp să rezolvi problema și să fii punctuală sau prietenii s-au obișnuit cu ritmul tău?

S-au obișnuit prietenii. Eu nu am reușit încă să mă corectez. Am întârziat 45 de minute, iar omul respectiv s-a supărat, desigur.

Dacă ai avea o baghetă magică, ce ai schimba la tine?

Aș retrăi câteva momente din viață încă o dată. Fizic nimic. Nu pentru că aș fi perfectă, ci pentru că nu pun așa mult preț pe o carcasă încât să îmi doresc imposibilul. Fac ce stă în puterea mea, dar nu am frustrări din punctul ăsta de vedere. Sunt mulțumită că sunt sănătoasă.

Corina Caragea vorbește despre cealaltă față a celebrității: “Amuzanți erau apropiații care mă certau că am făcut nunta fără ei”/ Exclusiv

Cum arată viața ta dincolo de micul ecran? Ce te relaxează? Ce activități casnice detești?

Merg la cinema, știți deja că îmi place să călătoresc, mă plimb mult, îmi place muntele, ies cu bicicleta și rolele.

Nu îmi place să gătesc și să calc rufe. Și nu o fac decât în cazuri rare.

Care a fost cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o din dragoste?

Prefer să rămână între 4 urechi, este ceva personal.

Vin sărbătorile…Ce tradiții respecți de Crăciun și unde îl veți petrece?

De Crăciun mă voi împărți între casă, unde voi avea mulți invitați și redacție, la fel ca în fiecare an.

Obișnuiești să te implici în prepararea bucatelor tradiționale?

Nu. Implicarea mea înseamnă savuratul lor.

Revelionul unde te prinde? Știu că voiai să mergi undeva, la caldură… Ai ales destinația?

Încă nu am decis până în acest moment.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter