Controversele și greutățile care au marcat existența lui Nelu Ploieșteanu. Artistul ar fi împlinit 72 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe

Nelu Ploieșteanu a fos unul dintre cei mai mari și mai iubiți cântăreți de muzică Lăutărească din România. Artistul s-a stins din viață în anul 2021, după ce a fost infectat cu Covid-19. Astăzi, Nea Nelu, așa cum îi spuneau apropiații ar fi împlinit 72 de ani.

Ani de carieră au fost mulți și plini de momente frumoase și evenimente numeroase. Spectacole, nunți, petreceri sau emisiunii televizate, la toate Nelu Ploieșteanu mergea de fiecare cu mare drag. Îi plăcea să împartă cu cei care îl admirau ceea ce avea mai de preț…talentul și muzica.

Nelu Ploieșteanu, o viață încercată de greutăți

În spatele scenei sau a camerelor de filmat, viața cântărețului Nelu Ploieșteanu nu a fost întotdeauna roz. Ba din contră, anii lui de existență au fost presărați cu nenumărate probleme și controverse.

Nelu Ploieșteanu și soția lui, Elena, și-au dedicat mai bine de două decenii din viață având grijă de copilul lor, Mihăiță.  Tânărul s-a stins la doar 32 de ani, bolnav de tetrapareză spastică și encefalopatie de la vârsta de două luni.

Citește și: Aura Urziceanu împlinește 76 de ani. Drama care i-a marcat viața solistei de muzică jazz

Mihăiţă a rămas imobilizat la pat în urma unui vaccin pe care l-a făcut în copilărie. În fiecare zi, tânărul era nevoit să ia o mulţime de medicamente pentru a se menţine pe linia de plutire.

„Mă dor şi mâinile şi mijlocul. Nu mă plâng. Nu m-am plâns niciodată. Nu vreau să-mi plângă nimeni de milă. Acest copil luptă de ani de zile şi eu să renunţ? Pe mine nu mă dezlipeşte nimic de Mihăiţă, doar moartea”, declara în 2014 Elena Ploieșteanu, la „Acces Direct”.

Nelu Ploieșteanu a avut cinci copii, patru fete și un băiat. Totodată, regretatul artist avea și doi nepoți.

Copilăria și viața cântărețului de muzică populară

Deși toată România îl cunoștea drept Nelu Ploieșteanu, numele real al artistului era Ion Dumitrache. Cântărețul s-a născut la Ciorani, în județul Prahova.

A muncit încă de la 18 ani, când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte la pian și la acordeon.

A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timișoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere.

În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afara țării, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda).

A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult de tot familia dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei pleaca de fiecare dată – să o poată întreține.

Elena Ploieșteanu a cerut divorțul de soțul ei

În anul 2015, Elena Ploieşteanu a pus piciorul în prag. Era hotărâtă să divorţeze de Nelu Ploieşteanu. După 38 de ani de căsnicie şi cinci copii, soţia cântăreţului de muzică lăutărească a vrut să o ia pe drumuri separate. Motivul ar fi fost infidelitatea artistului.

Nelu Ploieşteanu nu şi-a ascuns niciodată iubirile. Elena l-a iertat de fiecare dată. I-a trecut cu vederea toate aventurile şi a mers mai departe. Soția artistului aflase la vremea respectivă că soţul ei ar duce o viaţă dublă. De mai bine de 13 ani, ar fi avut o relaţie cu o altă femeie.

”Fostul meu șofer a mers la soție și i-a spus de amantă, asta doar pentru că nu i-am mai dat bani. Soția mea trebuia să mă creadă pe mine, nu trebuia să divorțeze după atâția ani, la vârsta asta, asta ne trebuia?”, spunea Nelu Ploieșteanu, la vremea respecitvă, la o emisiune de la Antena Stars.

Sursă foto: Facebook / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter