Charles și Camilla, o viață plină de aventuri și marcată de un scandal sexual fără precedent, „premiată” cu o coroană

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Joi, 04 mai 2023, 17:35

Au luptat ca să fie împreună și au trecut peste multe obstacole, dar astăzi visul lor capătă contur. Peste doar câte zile, Charles și Camilla devin Rege și Regină la Westminster Abbey, un moment care pare să încununeze iubirea ce și-au purtat-o de-a lungul anilor și care a fost marcată de numeroase scandaluri.

În 2005, Regele Charles al III-lea, atunci Prinț de Wales, se căsătorea cu iubita lui de multă vreme, Camilla Parker Bowles. Căsătoria a fost punctul culminant al unei aventuri amoroase care a durat cinci decenii, a scandalizat Anglia, lumea mare și pe însăși Regina Elisabeta.

Cu toate acestea, după ce au supraviețuit divorțurilor, morții Prințesei Diana și ridicolului public, Regele și regina consoartă apar acum ca o echipă puternică, gata să conducă familia regală britanică. O cronologie a relației tumultoase dintre Regele Charles și Camilla demonstrează că, uneori, povestea unor membrii regali poate avea un sfârșit de basm.

1970: Prințul Charles și Camilla se întâlnesc pentru prima dată

În vara anului 1970, Camilla Shand , în vârstă de 24 de ani, iubitoare de distracție , îl întâlnește pe Prințul Charles, în vârstă de 22 de ani, la un meci de polo, la Great Windsor Park. Legenda spune că ea i-a spus în glumă : „Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău, deci ce zici de asta?” 

Prințul Charles s-a îndrăgostit la prima vedere, iar cei doi au început o relație pe care el a descris-o drept fericită, pașnică și bazată pe o iubire reciprocă. Cu toate acestea, familia a fost împotrivă și în cele din urmă s-au despărțit.

1973: Camilla se căsătorește cu Andrew Parker Bowles

După ani de întâlniri sporadice, Camilla Shand se căsătorește cu ofițerul de cavalerie Andrew Parker Bowles, în 1973, și au doi copii împreună, Laura și Tom.

1981: Prințul Charles se căsătorește cu Lady Diana Spencer

Pe 29 iulie 1981, Prințul Charles se însoară cu Lady Diana Spencer. Nunta este urmărită de peste 750 de milioane de oameni. Cu toate astea, un eveniment neașteptat a tulburat evenimentul. Prințesa Diana a descoperit înainte de festivități un cadou pe care Prințul Charles îl avea pregătit pentru Camillei, o brățară de aur gravată.

1986: Charles și Camilla reiau aventura

Incapabili să stea departe unul de celălalt și nefericiți în mariajele lor, Prințul Charles și Camilla reiau aventura în 1986. Prințul Charles a recunoscut mai târziu că a înșelat-o pe Prințesa Diana, dar numai după ce căsnicia lor „s-a stricat iremediabil, deși amândoi au încercat să schimbe asta”.

1989: Diana se confruntă cu Camilla

În 1989, Prințesa Diana o confruntă pe Camilla la o petrecere și îi reproșează relația cu soțul ei. „Știu ce se întâmplă între tine și Charles și vreau să știi asta”, i-a spus Diana, conform biografiei lui Andrew Morton. „Ai tot ce ți-ai dorit vreodată. Toți bărbații din lume se îndrăgostesc de tine, ai doi copii frumoși, ce vrei mai mult?”, i-a spus Camilla. „Îmi doresc soțul”, a fost replica Dianei.

1993, Charles și Camilla, un scandal sexual fără precedent

În 1993, The Sunday Mirror and People au publicat transcrierile unui apel telefonic privat din 1989, dintre Prințul Charles și Camilla. Conversația abundă în glume despre sex : „O, Doamne. Vreau să locuiesc în pantalonii tăi. Ar fi mult mai ușor!”, i-a spus Charles amantei sale. Apoi Charles a glumit că s-ar putea transforma în tamponul ei.

1995 și 1996: divorțul lui și al ei

Relația Camillei cu Charles devine o realitate și ajunge să fie cunoscută de întreaga lume. Camilla și Andrew Parker Bowles divorțează în 1995. Un an mai târziu, în 1996, divorțul dintre Prințul Charles și Prințesa Diana este, de asemenea, finalizat. 

Pentru Camilla, asta a însemnat o ușurare. „Am fost analizată atât de mult timp încât trebuie doar să găsesc o modalitate de a trăi cu asta”, spunea Camilla pentru British Vogue . „Nimănui nu-i place să fie privit tot timpul și, știi, criticat. Dar cred că, în cele din urmă, mă ridic peste și merg mai departe. Trebuie să mergi mai departe în viață”.

Citeşte și: În anul încoronării, serialul The Crown recreează nunta lui Charles și a Camillei pentru finalul sezonului

1999: Camilla și Charles încep să se afișeze împreună

După moartea tragică a Prințesei Diana, în 1997, planurile de a o prezenta pe Camilla publicului ca iubita oficială au fost suspendate. În ianuarie 1999, cei doi au fost fotografiați împreună în public, la o petrecere pentru sora Camillei, Annabel Elliot, la hotelul Ritz din Londra.

2005: Căsătoria Prințului Charles cu Camilla Parker Bowles

Pe 9 aprilie 2005, un Prințul Charles , care radia de fericire, și Camilla, care era vizibil nervoasă, s-au căsătorit civil la Windsor Guildhall. Prințul Harry și Prințul William au fost prezenți. Atunci, Camilla a fost numită Ducesă de Cornwall.

Citeşte și: Încoronarea Regelui Charles va avea loc pe 6 mai 2023, de ziua de naștere a fiului lui Harry

2016: Regina o onorează pe Camilla

În 2016, regina a onorat-o pe ducesa de Cornwall cu un loc în Consiliul Privat, un consiliu consultativ al monarhului. Camilla a fost premiată astfel pentru serviciul ei față de coroană.

2022: Camilla este pregătită pentru rolul de Regină consoartă

„Camilla l-a transformat pe Charles”, spunea autoarea regală Penny Junor pentru Vanity Fair. El este mai fericit cu ea decât a fost vreodată. Camilla îi oferă încredere și sprijinul de care a avut nevoie de-a lungul vieții și pe care nu l-a găsit niciodată cu adevărat în altă parte”.

Regina a recunoscut acest lucru atunci când, în mesajului său pentru Jubileul de platină, și-a declarat speranța că soția fiului ei, Camilla, va fi numită Regina consoartă atunci când Charles va deveni Rege. „Când, la plinătatea timpului, fiul meu Charles devine Rege”, a precizat ea . „Știu că vor același sprijin pe care mi l-ați oferit și mie; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consortă, în timp ce își continuă propriul serviciu loial”.

Citeşte și: Cartea care ar putea distruge încoronarea Regelui Charles. Prințul Harry nu este implicat de această dată

Charles devine Rege

Pe 8 septembrie 2022, Alteța Sa Regală Regina Elisabeta a II-a a murit la Balmoral. După ce așteptase o viață, Charles a devenit în sfârșit Regele iar soția sa, Camilla, Regina sa consoartă. În primul său discurs, Charles a adus un omagiu femeii pe care a iubit-o peste cinci decenii. 

„Acesta este o perioadă de schimbare pentru familia mea. Contez pe ajutorul iubitei mele soții, Camilla”, a declarat el. „Ca recunoaștere a propriului serviciu public loial din ultimii 17 ani,la la căsătoria noastră, ea devine Regina mea consoartă”.

Charles și Camilla vor fi încoronați pe 6 mai. O lume ântreagă așteaptă, astăzi, să trăiască acest moment istoric alături de ei.

Foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter