Charles a devenit mai bogat decât Regina Elisabeta. Suveranul are mai mulți bani decât Elton John și familia Beckham

De Simona Tudorache, pe

Regele Charles aproape că a dublat avuția regretatei Regine și are o avere de 600 de milioane de lire sterline, sugerează noi estimări.

Anul trecut, Majestatea Sa avea în posesie aproximativ 370 de milioane de lire sterline. Când era Prinț de Wales, se spune că Charles a început să economisească cu atenție banii obținuți din profiturile Ducatului de Cornwall.

Charles a pierdut 17 milioane de lire sterline la divorțul de Diana

Se înțelege că Regele a decis să fie mai cumpătat după divorțul său de 17 milioane de lire sterline de Prințesa Diana. După noua estimare a averii sale, Regele Charles are mai mulți bani decât Sir Elton John și chiar decât familia Beckham.

Analiza finanțelor sale a fost efectuată pentru Sunday Times Rich List, care apare luna viitoare, conform Daily Mail.

Un fost consilier spune că după banii pierduți în urma divorțul a devenit mai cumpătat, și astfel s-ar bucura de acest parcurs fabulous. „A devenit prudent și a ascuns niște bani de la Ducat după acel episod. Nu vorbim aici de sume mari – câteva zeci de milioane, nu mai mult.

Au existat zvonuri că Regina Camilla a adus o mulțime de bani în relația lor, dar asta nu este adevărat”, a spus o sursă pentru Times.

Regele Charles nu face risipă

Economiile Regelui probabil să fi fost ajutate și de propriile sale opinii asupra mediului. Deși reducerea costurilor nu este motivul pentru care el poartă adesea haine și costume cumpărate cu ani în urmă, nevoia redusă de articole noi a ajutat cu siguranță.

„Sunt unul dintre acei oameni care urăsc să arunce orice. Prin urmare, aș prefera să le întrețin, chiar și petice, dacă este necesar, decât să le abandonez.

Problema este că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, ai tendința de a-ți schimba forma și nu este atât de ușor să te potrivește în haine. Nu suport nicio risipă, inclusiv risipa alimentară. Aș prefera să găsesc o altă utilizare.

Citeşte și: Regele Charles e furios. Prințul Andrew refuză să plece din casa pe care el și-o dorește pentru William

De aceea am vorbit atât de mult timp despre necesitatea unei economii circulare, mai degrabă decât a uneia liniare în care doar faci, iei și arunci – ceea ce este o tragedie, pentru că, inevitabil, supraexploatăm resursele naturale care se epuizează rapid”, a spus el pentru Vogue în 2020.

Cât a câștigat Charles înainte să fie Rege

Înainte de a deveni Rege, Charles a câștigat între 15 și 23 de milioane de lire sterline prin Ducatulul de Cornwall, care a fost transmis Prințului William. 

O nouă analiză sugerează, de fapt, că profiturile Ducatului de Cornwall au crescut la 25,4 milioane de lire sterline pe an. Veniturile au crescut, de asemenea, din închirierea proprietăților comerciale din Londra, Milton Keynes și Cornwall la 17,6 milioane de lire sterline.

Raportul spune că în ultimii zece ani, Charles a primit 212,7 milioane de lire sterline de la ducat. 

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Regele a moștenit, de asemenea, aproape 22 de miliarde de lire sterline (28 de miliarde de dolari) în active aparținând Crown Estate plus Palatul Buckingham, Ducatul de Lancaster, Ducatul de Cornwall și Palatul Kensington. 

Proprietatea deține active de aproximativ 15 miliarde de lire sterline care nu pot fi vândute.

Citeşte și: Regele Charles îl vrea pe Harry la încoronare: „Nu își poate imagina să fie încoronat fără ca ambii lui copii să fie prezenți”

Ce mai primește Charles

Colecția Regală, care constă din peste un milion de picturi, statui, sculpturi, cărți, bijuterii și alte obiecte de valoare, este, de asemenea, deținută de un trust.

În plus, Regina avea și o colecție de timbre și de artă, a căror valoare este necunoscută.

Regele Charles primește și Grantul Suveran, care sunt fonduri alocate de Guvern.

Este, în esență, o rambursare de 25% din profiturile anuale ale patrimoniului coroanei, care merge la Trezorerie. Grantul acoperă cheltuieli precum costurile de personal, întreținerea castelului, călătoriile și securitatea. Grantul suveran total pentru 2022-2023 este de 86,3 milioane de lire sterline.

Ce bani aduc Sandringham și Balmoral

În ceea ce privește proprietățile, regele Charles are Sandringham și Balmoral. Abia anul trecut, clădirile lui Sandringham au fost evaluate la 55 de milioane de lire sterline și aduc și bani din turism. Întreaga avere ar putea valora 245 de milioane de lire sterline.

Castelul Balmoral este evaluat la 60 de milioane de lire sterline, dar acesta și moșia ar putea aduce aproximativ 210 de milioane de lire sterline.

Și există, de asemenea, un portofoliu imens de investiții în acțiuni și obligațiuni pe care le-a avut Regina, care i-au fost transmise și sunt estimate la 100 de milioane de lire sterline.

Caii ei – pe care i-a adorat în timpul vieții – se crede că au o valoare de 27 de milioane de lire sterline.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter