Cei mai mari miliardari de la Hollywood. Cum au făcut averile

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 iunie 2020, 18:23
Deși majoritatea vedetelor de la Hollywood au averi impresionante, doar câteva au reușit să strângă averi ce depășesc un miliard de dolari. Iar printre acestea nu se află niciun actor.

Kanye West, Jay-Z, Oprah Winfrey, George Lucas și Steven Spielberg sunt singurii care au în conturi câteva miliarde de dolari.

Kanye West

Rapperul în vârstă de 42 de ani a intrat de curând pe lista miliardarilor. Acesta a câștigat bani atât de pe urma vânzării albumelor sale, cât și a brand-ului de haine Yeezy. Deși Forbes estimează averea lui West la 1,3 miliarde dolari, acesta susține că este mult mai bogat și ar avea în conturi 3,3 miliarde dolari.

Jay-Z

Jay-Z are o avere de 1 miliard de dolari. Artistul în vârstă de 50 de ani a obținut 500 milioane dolari din vânzarea a 14 albume, iar cealaltă jumătate de miliard se datorează afacerilor sale. Acesta a creat o linie de haine pe care a vândut-o apoi cu 204 milioane dolari, este co-deținător al brandului de cognac D`Usse, precum și al serviciului muzical de streming Tidal.

Mai  mult, Jay-Z  deține o colecție de artă de 70 milioane dolari, acțiuni la Uber de 70 milioane dolari, precum și imobiliare ce ar valora 50 milioane dolari, conform Forbes.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey este singura femeie care se află în această listă selectă, cu o avere de 2,6 miliarde dolari. Vedeta de 66 de ani deține 25.5% din televiziunea OWN, 8% din WW International și are un acord cu Apple TV+.

Potrivit Forbes, timp de 25 de ani ea a găzduit show-ul „The Oprah Winfrey Show” și a dat voce unor personaje din „The Bee Movie”, „The Princess and the Frog” și a jucat în filme precum „The Butler” și „Selma”.

George Lucas

George Lucas, cel care a creat „Star Wars” și „Indiana Jones” deține o avere de 5.2 miliarde dolari. Regizorul (75 ani) a obținut cei mai mulți bani din vânzarea studioului de producție Lucasfilm celor de la Disney pentru 4.05 miliarde dolari. Inițial, acesta și-a dorit să devină pilot de curse, însă, în urma unui accident în care era să își piardă viața s-a îndreptat către regie.

Steven Spielberg

Averea celebrului regizor de trei ori câștigător al premiului Oscar este de 3.6 miliarde dolari. Cea mai mare parte a averii acestuia vine din filmele sale, precum și din rolul de consultant pentru parcurile tematice Universal. De asemenea, Spielberg (73 ani) a vândut DreamWorks Animation celor de la NBC Universal pentru 3.8 miliarde dolari.

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter