Ce pensie specială are Irina Loghin. Artista primește mii de lei lunar, după un mandat ca parlamentar

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 15:01

Irina Loghin are o pensie specială, după ce, între anii 2000-2004 a fost aleasă ca deputat, iar în următorul mandat a devenit senator de Giurgiu.

Îndrăgita artistă a cochetat, în trecut, și cu politica. În 1998 s-a înscris în Partidul România Mare, de unde a încercat să activeze în favoarea colegilor de breaslă, dar și a vârstnicilor. Cum nu a reușit să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus, Irina Loghin a ieșit din politică. Ce pensie specială primește?

Ce pensie specială are Irina Loghin

Irina Loghin nu este doar una dintre cele mai mari cântărețe de muzică populară din România, ci și un fost politician. A vrut să implice și în politică, dar, cum nu a reușit să facă ceea ce a dorit, a renunțat destul de repede la inițiativă.

Totuși, anii petrecuți ca parlamentar i-au adus artistei un venit suplimentar: o pensie specială de câteva mii de lei.

Pentru patru ani de mandat, cântăreața Irina Loghin încasa lunar, din pensia specială, între 6.000 și 7.000 de lei, potrivit datelor din anul 2021, notează Antena 3.

Acum doi ani, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă, pe 5 mai, Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională. Pentru a-și recâștiga pensiile, mai mulți deputați și senatori au acționat Parlamentul în instanță. Printre aceștia s-a aflat și Irina Loghin.

Pe 10 iunie 2022 s-au aplicat efectele hotărârii Curții Constituționale a României.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului din 2022.

Citește și: Relația specială dintre Benone Sinulescu și Irina Loghin

Citește și: Irina Loghin a devenit bunică: „Nepoțica a împlinit 3 luni”. Fiica artistei, Irinuca, a născut în secret / Exclusiv

Citește și: Irina Loghin, operată înainte de botezul nepoatei sale. Artista s-a luptat cu durerile la eveniment, dar nu și-a putut ascunde fericirea

Citește și: Irina Loghin a fost marcată în copilărie de această dramă

Ce avere are cântăreața de muzică populară

Marea artistă se află în topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară, cu o avere estimată la două milioane de euro.

Conform declarației de avere depusă în anul 2004, când a câștigat postul de deputat, Irina Loghin avea ca proprietăți metri pătrați, o casă (dobândită în 1979, de 110 metri pătrați) a cărei valoare de impozitare era de 400.000 de euro, și o altă casă (dobândită în 1996, de 240 de metri pătrați) a cărei valoare era de 200.000 de euro.

În 2009, la terminarea mandatului, artista a declarat că deține o casă de locuit, construcție proprie, și o altă casă, cumpărată împreună cu soțul, luptătorul Ion Cernea, precum și trei autoturisme.

În anul 2002, cântăreața de muzică populară a achiziționat o vilă în Băneasa, în valoare de 350.000 dolari. Pentru această construcție, Irina Loghin a vândut o altă casă și a făcut un credit la bancă de 100.000 euro, bani pe care i-a returnat.

Potrivit A1.ro, cântăreața ar mai avea venituri lunare în valoare de aproximativ 3.300 euro pe lună din cântat, precum și dintr-o altă afacere pe care o are.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Irina Loghin

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter