Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român

De Oana Savin, pe
Nadia Comăneci a intrat în istoria sportului după ce a devenit prima gimnastă din lume care a obținut nota 10. Cu cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice (două în 1976 și una în 1980), aceasta are dreptul la o rentă viageră din partea statului român.

Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, Nadia primește lunar o pensie specială din partea statului, pentru rezultatele deosebite obținute, în valoare de 13.149 lei, scrie Libertatea pentru Femei.

Topul pensiilor sportivilor

Toți sportivii de performanță au dreptul la o pensie specială din partea statului român. Iar aici aveți topul celor mai generoase pensii oferite sportivilor.

  1. Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei
  2. Nadia Comăneci (gimnastă) – 13.149 lei
  3. Daniela Silivaș (gimnastă) – 13.149 lei

Nadia Comăneci, primul 10 din istorie

Nadia s-a mutat în urmă cu mulți ani în Statele Unite, unde locuiește și în prezent, alături de soțul ei, Bart Conner, și fiul lor, Dylan.

Ea a povestit pentru New York Times cum s-a simțit când a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

Când ai 14 ani nu realizezi ce înseamnă Jocurile Olimpice. Nu știam că nimeni nu luase nota 10 până atunci, eu eram fericită că făcusem un exercițiu bun. Nu mă așteptam să iau 10 pentru că mi s-a părut că la antrenamente am evoluat mai bine. Am văzut tabela și mi-am întrebat coechipiera de ce arată nota 1 și mi-a spus că probabil este 10, dar nu pot să-l afișeze”, și-a amintit fosta gimnastă.

Am început gimnastica pentru că îmi place acest sport, nu pentru că voiam să fiu campioană olimpică, nu am vrut să fac istorie, am vrut să fiu cea mai bună”, a explicat Nadia.

Nadia Comăneci este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter