Ce pensie specială are Nadia Comăneci din partea statului român

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 10 octombrie 2018, 17:25
Nadia Comăneci este una dintre cele mai cunoscute și apreciate sportive din lume și pe bună dreptate își merită statutul având în vedere că a fost prima gimnastă din istorie care a reușit să ia nota 10 la un concurs olimpic.

Nadia Comaneci, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit în 1996 cu Bart Conner și trăiește în Statele Unite ale Americii, alături de fiul său, Dylan, în vârstă de 12 ani. Puțin știu însă că Nadia Comăneci primește lunar o pensie specială din partea statutului roman pentru performamnțele obținute, dar și pentru gloria adusă țării. Atleta încasează în fiecare lună 13.149 lei. Conform Kanal D, aceasta nu este cea mai mare rentă din sportul românesc, canotoarea Veronica Cochelea fiind cea care deține recordul, sportiva primind lunar 15.080 lei. Pe același loc cu Nadia se clasează și gimnasta Daniela Silivas. Cu toate acestea, remunerația primită de Nadia Comăneci din partea statului român nu este nici pe departe cea mai mare pensie plătită în țara noastră.

Reamintim că performanța obținută de Nadia Comăneci și anume, prima notă de 10 din istorie, s-a petrecut pe 18 iulie 1976 la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Pe atunci, marea gimnastă a României avea doar 14 ani și a reușit să deregleze afișajul electronic care nu era programat să arate nota 10. Astfel, pe tabelă a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci a primit șapte note de 10, câștigând atunci trei medalii de aur (individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol).

Citește și – Mesajul dureros transmis de mama Laurei Stoica la 12 ani de la moartea fiicei sale

Citește șiCe părere are Iulia Albu despre rochia de mireasă a Roxanei Ciuhulescu

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter