Tanti Fica, o văduvă de 76 de ani, trăiește singură într-un cătun din Apuseni cu o pensie de 15 lei

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 28 octombrie 2020, 19:10

Jurj Fica, sau „Tanti Fica” cum îi spun sătenii, o văduvă de 76 de ani, care nu are copii, în vârstă de 76 de ani, trăieşte singură într-un cătun din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba și are un venit lunar de-a dreptul strigător la cer. Pensia femeii este de 15 lei.

Tanti Fica și-a pierdut soțul în urmă cu șape ani, iar acum locuieşte singură în cătunul Fântânele, la 10 kilometri de centrul comunei. Soțul femeii avea pensie de 30 de lei, iar ei i-a rămas cu pensia de urmaș, adică jumătate din această suma.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Tanti Fica are câteva animale în curte – o vacă, un cal şi câteva găini -, de care, vara, are grijă un vecin din zonă. Pe timp de iarnă, în schimb, bătrâna rămâne singură, fără niciun fel de ajutor. Din cauza accesului dificil la casa femeii, nici poştaşul nu ajunge luna la ea pentru a-i duce pensia. Situaţia bătrânei ei a fost prezentată de cei de la emisiunea „Izolaţi în România”, care s-au oferit să o ajute periodic.

În plus, cazul ei ajuns pe rețelele de socializare după ce un tânăr din Alba Iulia a făcut o campanie de sprijin şi a creat un grup în online denumit „Ajutor pentru tanti Fica”. În cătunul Fântânele mai trăiesc doar patru persoane, casele fiind la o distanţă considerabilă unele de altele.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter