Ce cadouri a primit Prințul Charles de la Klaus Iohannis

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 23 octombrie 2019, 17:04
Klaus Iohannis a onorat invitația făcută de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii și a participat, alături de soția sa, la dineul organizat la Palatul Buckingham. Ce cadouri i-au dus Prințului Charles. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat alături de soția sa, Carmen, la petrecerea pe care Regina Elisabeta a II-a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a dat-o în cinstea fiului său, Prințul Charles, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de viață, conform ȘtirileProTv.

În vizita oficială din Marea Britanie, șeful statului se va întâlni și cu prim-ministrului Regatului Unit, Therea May.

Casa Regală a publicat ieri o serie de fotografii cu Prințul Charles și familia sa, în care apare pentru prima oară de la botez și Prințul Louis, cel de-al treilea copil al Ducilor de Cambridge. Cu ocazia acestei sărbători importante, familia regală britanică a dăruit publicului și un video cu imagini ce dateză din primele luni de viață ale Prințului de Wales și până în prezent.

Ce cadouri a primit Prințul Charles de la Klaus Iohannis

Șeful statului i-a dăruit Prințului Charles, moștenitorul tronului britanic, o icoană pe sticlă cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, o colecţie de vinuri reprezentative din cele trei regiuni istorice ale României – Moldova, Muntenia şi Transilvania și o sticlă de vin din 1948, anul în care s-a născut Prinţul de Wales.

După prima sa vizită în România, Prințul Charles s-a atașat de meleagurile noastre, în special de ținturile Transilvaniei. Acesta s-a transformat într-un adevărat ambasador al țării noastre, promovând zona în întreaga lume. De asemenea, monarhul britanic deține pe pământurile românești cel puțin zece proprietăți, unele dintre ele prin intermediul Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între proprietăţile menţionate se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri (judeţul Braşov), patru în Valea Zălanului (judeţul Covasna) şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

“Iubesc la România sentimentul ei de veşnicie. Este aproape ca în poveştile copilăriei”, a spus la un moment dat Prinţul Charles, într-un documentar difuzat de Travel Channel.

Citește și: 

Grevă Metrorex. Cum vor circula trenurile din 19 noiembrie

Sute de copii sărmani au scris scrisori către Moș Crăciun. Mesajele lor sunt impresionante

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter