India Amarteifio, protagonista din serialul de epocă „Queen Charlotte”: „Știam că nu va fi ușor să pășesc pe urmele celorlalți” / Exclusiv

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 15:28

India Amarteifio, actrița care i-a dat viață tinerei Charlotte din serialul de epocă „Queen Charlotte”, ce va avea premiera pe data de 4 mai pe Netflix, a dat detalii despre personajul ei, dar și despre felul în care evoluază lucrurile între ea și celelalte personaje.

Tânăra actriță a povestit despre intrarea ei în universul Bridgerton, despre deosebirile și asemănările dintre cele două versiuni ale reginei Charlotte, precum și despre Marele experiment, de care se vorbește pe tot parcursul serialului.

India Amarteifio, despre serialul de ecopă „Queen Charlotte”

Cum v-ați simțit atunci când ați pătruns în universul Bridgerton ca nou-venită?

A fost de necrezut. După cum știe toată lumea, universul Bridgerton este uriaș și are o mulțime de fani, așa că știam că nu va fi ușor să pășesc pe urmele celorlalți, nu numai în privința rolului tinerei Charlotte, în condițiile în care Golda crease un personaj legendar, ci și în general, în universul respectiv în sine. Sunt o mulțime de ochi care te privesc și este multă presiune, dar am adorat această aventură.

Ne puteți spune unde își are locul acest serial în universul Bridgerton și în cronologia poveștii?

Serialul se derulează anterior perioadei în care are loc acțiunea din Bridgerton pe care o cunoaștem. Ne aflăm în epoca georgiană, chiar în perioada în care regina Charlotte intră în familia regală britanică. Așa că totul are loc foarte devreme, în primele etape ale vieții ei. Cunoaștem diverse personaje din Bridgerton în versiunea lor din tinerețe, printre acestea numărându-se Violet Bridgerton, care încă se mai numește Violet Ledger și este un copil, tânăra Agatha Danbury și alții. Este o plăcere să afli mai multe despre trecutul lor.

Citește și: Cel mai așteptat film al anului vine în curând pe Netflix. Când va putea fi urmărit pe platforma de streaming / Video

Totul despre tânăra regină Charlotte

Cum o întâlnim pe regina Charlotte în versiunea ei mai tânără? Cum facem cunoștință cu ea?

Pe Charlotte o întâlnim într-un moment în care, practic, tocmai a fost vândută și urmează să se mărite cu viitorul rege al Angliei. Este vorba despre un aranjament încheiat de fratele ei pentru a crea relații comerciale mai bune între Germania, patria lui Charlotte, și Anglia. Așa că ea este destul de supărată. Nu-i vine să creadă că i se întâmplă așa ceva și își pierde încrederea în propria familie, pentru că își dorise întotdeauna să se căsătorească din dragoste. Cel puțin așa am abordat eu personajul. În condițiile în care își dorea să se mărite din dragoste și este foarte sinceră, la început este foarte frustrată și foarte supărată, foarte necăjită, foarte furioasă, foarte pierdută, foarte tânără și foarte naivă. Iar apoi lucrurile devin încă și mai complicate.

Citește și: Serialul Netflix așteptat de întreaga lume. Când va avea premiera Queen Charlotte / Video

Asemănări și diferențe între cele două versiuni ale reginei Charlotte

Care sunt deosebirile și asemănările între această versiune a lui Charlotte și personajul creat de Golda Rosheuvel, pe care îl cunoaștem din Bridgerton?

Este evident că este vorba despre aceeași persoană, dar o vedem pe Charlotte în momente foarte diferite din viața ei. Tânăra Charlotte pe care o întruchipez eu nu are încrederea în sine, siguranța și independența pe care le capătă mai târziu, în versiunea interpretată de Golda. Încă îi lipsesc multe dintre caracteristicile pe care versiunea mai matură a lui Charlotte le dobândește în călătoria ei în cadrul monarhiei. Între momentul cu care se încheie acest serial și momentul în care începe acțiunea din Bridgerton există un interval de timp în care ea învață.

Aș zice că sunt mai multe diferențe decât asemănări între tânăra Charlotte și regina Charlotte la maturitate. În privința asemănărilor, aș spune că și tânăra Charlotte încearcă să spargă bariere, să meargă împotriva curentului, să pună piciorul în prag, să fie diferită și îndrăzneață și să acționeze fără să regrete și fără să-și ceară scuze. Și cred că, în niciuna dintre cele două versiuni, regina Charlotte nu înțelege pe deplin ce putere are sau ce putere poate oferi oamenilor. Dar, mai mult ca sigur, există mai multe deosebiri decât elemente comune.

Citește și: Ce filme și seriale poți să vezi în luna mai pe Netflix. Jennifer Lopez face furori în „The Mother”

India Amarteifio, despre relația cu Golda Rosheuvel

Cum fost influențată interpretarea dumneavoastră de personajul creat de Golda și de dinamica relației pe care o aveți cu ea în spatele camerelor?

Golda este extraordinară. Sunt sigură că toată lumea a spus asta, dar aș vrea să repet că este absolut fenomenală. Este extrem de grijulie și înțelegătoare și este mereu prezentă la capătul firului, dacă am vreo întrebare. La început, când m-am apucat de treabă, am stat de vorbă ca să identificăm cumva elementele de bază, pentru că, evident, Golda a creat personajul de la zero. Regina Charlotte nu este descrisă în cărțile Juliei Quinn, așa că Golda a fost nevoită să-și creeze singură povestea din spatele personajului. Iar pentru mine a fost extrem de interesant să aflu care a fost interpretarea ei legată de locul din care a pornit Charlotte, interpretare care a fost foarte aproape de ceea ce se petrece în acest serial. Așadar, din acest punct de vedere, am fost foarte încântată, pentru că nu am avut puncte de vedere diferite. Însă este fascinant și faptul că trecutul Goldei seamănă foarte mult cu al meu.

Și ea a avut o relație minunată cu mama ei, care era foarte obișnuită cu regiunea rurală din Anglia și care vizita case grandioase și proprietăți superbe. Iar ea putea accesa acele amintiri, situații când era uluită de acele priveliști minunate și pitorești cu proprietăți și case. Cât despre mine, mama provine din zona rurală a Angliei, așa că sunt obișnuită să văd asemenea case superbe și să exclam: „Uau, e uluitor!” A fost grozav că avem în comun asemenea experiențe.

O părticică din fiecare dintre noi este obișnuită să se afle în asemenea spații exterioare superbe și amândouă înțelegem cum este să ajungi într-un loc, să ți se taie respirația și să spui: „Asta înseamnă grandoare, asta înseamnă, cu adevărat, luxul.” Acest lucru a fost important atunci când ne-am întâlnit pentru prima dată pentru a crea această bază.

India Amarteifio, despre relației reginei Charlotte cu regele George

Vorbiți-ne puțin despre relația lui Charlotte cu tânărul rege George și despre colaborarea cu Corey Mylchreest.

Cei doi sunt tineri și îndrăgostiți. Este frumos, proaspăt, nou și neașteptat. Charlotte credea că regele George este un bătrân prăfuit, dar, de fapt, întâlnește un tânăr cool, care o calmează și care, la început, este de încredere. Și totul este minunat. Apoi, evident, nu mai este minunat, pentru că totul se destramă. Urmează o perioadă în care dragostea absolută și necondiționată pe care cei doi o explorează și o manifestă unul față de celălalt pe parcursul întregului serial alternează cu momentele de neliniște și frustrare care le stau în cale. Relația lor nu este turbulentă, dar nici stabilă sau monotonă și cred că asta ajută la crearea unei drame TV cu adevărat reușite.

Colaborarea cu Corey a fost extraordinară. Este un om în care pot să am încredere și de la care pot să cer un sfat sau o părere, știind că va fi sincer cu mine. Este un om căruia îi pasă cu adevărat de ceea ce face, lucru care este vizibil în toate, în felul în care joacă, în scenele noastre comune și în felul în care interacționează cu ceilalți actori și cu echipa din spatele camerei. Este extrem de dedicat și am învățat foarte multe de la el în această privință. Corey m-a învățat că te poți distra în această meserie, că poți să te joci cu ceea ce ți s-a pus la dispoziție sau cu ceea ce ți s-a cerut și că poți încerca lucruri noi. Îi datorez enorm. Și, în plus, este un personaj foarte amuzant. Ne-am înțeles foarte bine și a fost minunat să putem încheia câte o zi foarte lungă oftând și discutând despre cum au decurs lucrurile. Am știut că am alături o persoană pe care mă pot baza.

Despre boala regelui George al III-lea

O bună parte a firului narativ din jurul lui George și, prin urmare, și a relației dintre Charlotte și George se leagă de necazurile personale cu care el se confruntă și, de asemenea, de felul în care Charlotte intervine și îl ajută. Vorbiți-ne despre această parte a poveștii și despre motivele pentru care a fost important ca acest lucru să fie explorat.   

Sunt foarte, foarte fericită că am avut ocazia să explorăm o chestiune serioasă într-o manieră corectă și plină de respect. Nu se cunoaște care este starea lui George pur și simplu pentru că, în timpul epocii georgiene și în perioada Regenței, nu se știau atât de multe despre medicină sau despre știință în general. Partea aceasta a fost greu de digerat la citit și, evident, este greu de vizionat. Au existat câteva scene cu o atmosferă foarte apăsătoare, dar care sunt foarte importante. Din punctul lui Charlotte de vedere, în relația lor există niște probleme de comunicare, dar și o dragoste necondiționată.

În anumite limite, George poate să facă orice și să fie oricum, pentru că, atâta timp cât îi arată la fel de multă dragoste necondiționată cum îi oferă și ea, nimic nu o va împiedica pe Charlotte să-l iubească. E ca și cum ea ar vrea să-l scuture, ceea ce și face la un moment dat, și să-i spună: „E în regulă, nu trebuie decât să fii tu însuți.” Există o propoziție care rezumă totul: „Să fie nebun, dacă de nebunie are nevoie.” Dacă așa este el, atunci este suficient și va fi întotdeauna suficient.

Charlotte nu cere nimic altceva și este grozav că ea ajunge să fie vocea rațiunii. George este omul ei, iar ea este sprijinul lui și știe că îl poate ajuta. A fost un adevărat privilegiu să pot juca în aceste scene și să fiu vocea rațiunii pentru acest personaj.

Citește și: Filmul românesc care a depășit orice așteptare. Este pe prima poziție a celor mai vizionate pelicule pe Netflix

Regina Charlotte și Marele Experiment

Acțiunea din serialul Regina Charlotte se petrece pe fondul a ceea ce se numește Marele experiment, care începe odată cu sosirea lui Charlotte în Anglia. Spuneți-ne ce este Marele experiment și, legat de rasă, clasă și regalitate, ce anume transmite serialul prin intermediul acestuia?

Marele experiment este un subiect dificil, legat de fuziunea dintre rase și clase. Practic, unui grup de oameni despre care se considera că nu era potrivit să se amestece cu un alt grup oameni, i se spune că acum fuziunea respectivă este permisă. Și, desigur, acest lucru generează conflict. Însă, în realitate, această fuziune demonstrează că cele două părți sunt, de fapt, foarte asemănătoare.

Pentru mine, ca actriță de culoare, este plăcut să văd pe cineva care arată ca mine prezentat drept o persoană elegantă și emancipată, spre deosebire de cazul altor proiecte în care m-aș putea vedea, dar care nu m-ar face să mă simt puternică și care pot avea un ton morbid, mai ales referitor la această perioadă. Consider că este extrem de important pentru foarte mulți să se simtă reprezentați drept oameni frumoși, puternici și încrezători în propriile forțe, de către actori la fel de încrezători, care joacă în rolurile respective fără regrete și fără să-și ceară scuze pentru felul în care îi întruchipează.

India Amarteifio, despre relația reginei Charlotte cu Lady Agatha Danbury

Vorbiți-ne puțin despre relația lui Charlotte cu Lady Agatha Danbury și despre felul în care se naște și evoluează această relație în perioada descrisă în serial.

Lady Danbury și regina Charlotte se întâlnesc oficial la sfârșitul nunții lui Charlotte, moment în care regina exclamă: „Oh, Doamne! Cineva care arată ca mine! Cu siguranță vom fi prietene foarte bune!” Nu cred că în acel moment regina înțelege foarte bine barierele care separă înalta societate. În Germania, Charlotte dusese o cu totul altă viață, și anume una în care trata pe toată lumea de la egal la egal, în care oamenii trăiau la un loc și în care putea purta conversații cu menajera sau cu bucătarul. Dar, acum, este puțin dată peste cap, pentru că realizează că, în calitate de regină, nu mai este o persoană cu care oamenii pot să bârfească.

La început, relația ei cu Agatha este foarte formală, dar, pe parcurs, se transformă în ceva foarte frumos. Agatha devine persoana la care Charlotte caută vocea rațiunii și a onestității și persoana în care poate găsi un refugiu. Agatha este foarte sinceră cu Charlotte și cred că este ceva rar ca regina să aibă alături o persoană în stare să-i spună „Nu, asta nu-i bine”, în condițiile în care este înconjurată de oameni care îi spun întotdeauna „Da”. 

Pe parcursul poveștii, cele două femei devin din ce în ce mai apropiate. Fiecare înțelege slăbiciunile celeilalte. Agatha își pierde soțul, iar asta o pune într-o poziție politică și economică periculoasă, iar Charlotte realizează că își poate folosi propria putere, la câștigarea căreia a fost ajutată de Agatha. Prin urmare, există reciprocitate. În mod cert, este vorba despre un parteneriat și o prietenie și este absolut încântător faptul că în acest serial este explorată și dragostea platonică.

Ce rol are Brimsley în viața reginei Charlotte

India Amarteifio a vorbit și despre relație pe care regina Charlotte o are cu Brimsley, valetul său care este întotdeauna la cinci pași în spatele ei.

În BRIDGERTON am observat puțin relația dintre regina Charlotte și Brimsley, dar în serialul Regina Charlotte îi vedem mult mai mult împreună pe cei doi. Povestiți-ne despre felul în care Brimsley ajunge mâna dreaptă a reginei și despre dinamica dintre ei.

La fel cum crede și despre Agatha, Charlotte consideră că ea și Brimsley vor fi cât se poate de apropiați și că el va fi foarte sincer cu ea, dar, în momentul în care îi pune întrebări și el nu-i răspunde deschis, regina simte că îi cade o cărămidă în cap. Însă, pe măsură ce legătura lor evoluează și cei doi ajung să petreacă mai mult timp împreună, lui Brimsley începe să-i pese de Charlotte și de confuzia și problemele ei cu George. Apoi începe să caute soluții ca să o ajute și încearcă să-i ofere informații, să o țină la curent atât cât poate, să-i facă sugestii și să o ghideze într-o manieră care să nu pară suspectă. Cred că asta spune foarte multe despre punctul în care ajunge prietenia lor în Bridgerton și despre felul în care îi regăsim mai târziu. Brimsley este mai mult decât mâna ei dreaptă.

El este cel care îi oferă stabilitate și cel care o ghidează. Brimsley este singura persoană stabilă din viața lui Charlotte, este vocea rațiunii și persoana la care poate reveni ca să se simtă acasă. Aceasta este o altă poveste de dragoste platonică explorată în acest serial și este o plăcere să o urmărești. Brimsley este foarte înțelegător cu ea. Îi cunoaște semnalele și obligațiile sociale și, de la prima lor întâlnire, este mereu cu cinci pași în urma ei. Este vorba despre mai mult decât distanța fizică. Brimsley cunoaște foarte bine limitele și știe când le poate încălca și când nu sau când să o lase singură și când nu. El se pricepe foarte bine să găsească un echilibru între obligația de-a o proteja și faptul că ține la ea.

Sam Clemmett, actorul care îl întruchipează pe Brimsley, este extraordinar și absolut genial. Aș putea vorbi o zi întreagă numai despre Sam. Am fost foarte norocoasă să am ocazia de a lucra împreună cu el. Sam este foarte sincer și, dacă observă că am o nesiguranță, intervine, verifică dacă sunt în regulă și mă încurajează. Este întotdeauna disponibil dacă am întrebări. Am învățat foarte multe de la el, iar concentrarea, motivația și determinarea lui în cadrul colaborării la acest serial au fost o parte dintre elementele care m-au ajutat să rămân pe drumul cel bun. Cred că reușim să ne echilibrăm reciproc și a fost o adevărată plăcere să lucrez cu el.

India Amarteifio, despre machiajul și coafurile din serialul „Queen Charlotte”

Universul Bridgerton este celebru și pentru coafură și machiaj, care sunt incredibile. Ce puteți să ne spuneți despre procesul prin intermediul căruia v-ați transformat fizic în regina Charlotte și despre experiența respectivă?

Nic Collins, responsabila noastră de machiaj și coafură, mi-a spus încă de la începutul primei zile: „Nu vreau să ajungi să stai pe acest scaun mai mult de o oră și jumătate.” Și cred că, până la urmă, am ajuns cam la o oră, ceea ce este destul de bine. Să realizezi acest look într-o oră este uluitor, credeți-mă! Dura aproximativ o oră dimineața, în condițiile în care tot părul meu era strâns sub o perucă. Părul meu nu apare deloc, sunt numai peruci.

Cât despre machiaj, se aplica ceva fond de ten, puțină culoare pe sprâncene, niște fard de obraz și, practic, eram gata. După atâtea luni, se ajunsese la o adevărată rutină și un anumit ritm. Am fost o adevărată echipă, lucrând împreună la asta, alții mai mult decât mine, pentru că eu stăteam și priveam în oglindă cum mă transform în Charlotte. Membrii echipei m-au întrebat de fiecare dată ce părere am despre lookuri și dacă mi se părea că Charlotte este reprezentată corect cu coafurile respective.

La început, am experimentat destul de mult și, având în vedere aspectul Goldei din BRIDGERTON, înălțimea coafurii a fost foarte importantă. Înălțimea și textura părului sunt elemente la care Nic se pricepe foarte bine. Ne-am dorit să fie vizibile diferențele, dar și ca oamenii să o recunoască pe tânără Charlotte. Știm care este punctul de plecare și observăm trecerea de la coafurile din REGINA CHARLOTTE la cele din BRIDGERTON, care sunt de două ori mai voluminoase și mai îndrăznețe. Ceea ce îmi place cel mai mult la coafuri și la machiaj este faptul că propria mea textură de păr este reprezentată într-o coafură de epocă, ceea ce nu este tocmai obișnuit.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu India Amarteifio în serialul „Queen Charlotte”

Sursă foto: Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter