Câte camere folosește regina Elisabeta la Palatul Buckingham

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 09 august 2022, 14:49
Persoana care se ocupă cu garderoba Reginei Elisabeta a dezvăluit câte camere folosește monarhul britanic la Palatul Buckingham. Aceasta a afirmat că suverana este „modestă” și preferă să ocupe doar câteva camere pe care le folosește zilnic.

Potrivit Angelei Kelly, croitoreasa reginei, susține că aceasta foloseșre doar șase camere din cele 775 ale Palatului Buckingham. Aceste camere sunt: dormitorul ei, camera privată a reginei de odihnă, dressingul, baia, Camera pentru Audiențe, utilizată pentru întâlniri cu primul ministru și alți deminitari și Empire Room, care este de fapt o cameră de așteptare.

Aceste camere nu sunt mari și exită puțin spațiu pentru foarte puțină mobilă; doar un dulap sau un cufăr sau sertare. Singurii domni care au intrat vreodată în aceste camere sunt Ducele de Edinburgh și alți membri ai Familiei Regale, și asta datorită faptului că intimitatea reginei este o prioritate absolută pentru staff-ul ei personal”, a explicat Angela în cartea sa, citată de The Mirror.

Palatul Buckingham este folosit ca reședința principală a Reginei Elisabeta, deși de obicei aceasta locuiește la Balmoral în lunile iulie-septembrie.

În această perioadă, camerele spectaculoase sunt deschise publicului.

Palatul Buckingham are 775 de camere, ronitre care 19 Camere de Stat, 52 de dormitoare regale și pentru musafiri, 188 de camere pentru angajați, 92 de birouri și 78 de băi.

Vezi în galeria FOTO imagini din interiorul Palatului Buckingham.

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Vezi şi Palatul Buckingham – curiozități și obiective de vizitat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter