Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle pot deveni prinț și prințesă, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 09 septembrie 2022, 14:24

Meghan Markle și Prințul Harry au doi copii, un fiu și o fiică, Archie Harrison (3 ani) și Lilibet-Diana (1 an). Odată cu decesul Reginei Elisabeta a II-a, bunica lui Harry, copiii lui au dreptul la titlul regal de prinț și prințesă. De ce abia acum?

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle pot deveni prinț și prințesă, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la reședința sa din Scoția, respectiv Castelul Balmoral, după 70 de ani de domnie, la 96 de ani. Tronul Marii Britanii a fost preluat de primul ei fiu, tatăl lui Harry, Charles, Prinț de Wales, devenit Regele Charles al III-lea.

Deși în martie 2021, într-un interviu televizat cu Oprah Winfrey, Meghan și Harry au sugerat că motivul din cauza căruia fiul lor nu a primit titlul de prinț ar fi fost culoarea pielii sale, adevărul era, de fapt, altul.

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle pot deveni prinț și prințesă, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Încă din 1917, potrivit legii instaurate de Regele George al V-lea (n. 1865 – d. 1936), doar fiul cel mare al Prințului William și al lui Kate Middleton, Prințul George (9 ani), ar fi trebuit să primească titlul de prinț. Ulterior, înainte ca Prințul George să se nască, Regina Elisabeta a II-a a emis o scrisoare de brevet pentru a se asigura că și frații lui, Charlotte (7 ani) și Louis (4 ani), vor avea același titlu, în calitate de copii ai viitorului monarh, Prințul William fiind atunci al doilea în linia succesiunii la tron după tatăl lui, Charles.

Potrivit legii impuse de Regele George al V-lea, copiii Prințului Harry pot dobândi acum titlurile de prinț și prințesă, bunicul lor fiind Rege. Mulți s-au întrebat, însă, de ce fiicele Prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au primit titlul de prințese, deși nu fac parte din linia directă de succesiune la tron. Experții susțin că ele ar fi primit titluri regale pentru că tatăl lor era fiul Reginei Elisabeta a II-a, monarhul de la acea vreme. 

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce urmează să se întâmple după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea „Podul Londrei a căzut” a fost declanșată

Citește și: Câte proprietăți are regele Charles al III-lea al Marii Britanii în România, cum arată acestea și cât costă cazarea în ele

Nici Meghan, nici Kate nu au călătorit în Scoția alături de partenerii lor pentru a-și lua rămas bun de la Regină. Ambele au rămas în Londra, cu proprii copii.

Harry și Meghan au devenit un cuplu în 2016 și s-au căsătorit în mai 2018. În ianuarie 2020, perechea și-a anunțat retragerea din rolul de membri seniori ai familiei regale britanice. Ca o consecință a acestei decizii, Ducii de Sussex au încetat să mai beneficieze de securitate și finanțare din partea Casei Regale.

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle pot deveni prinț și prințesă, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Motivele separării au fost discutate în interviul cu Oprah. Printre multe altele, Meghan a dezvăluit că Ducesa de Cambridge a făcut-o să plângă înaintea nunții cu Harry, că s-a simțit captivă, că a avut gânduri sinucigașe și că, deși a cerut ajutor, nu l-a primit, dar și că nuanța pielii lui Archie ar fi fost unul dintre motivele din cauza căruia nu a primit un titlu regal.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter