O româncă din Bacău a croit ținute pentru Regina Elisabeta a II-a. „Experiența a fost nemaipomenită”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 16 septembrie 2022, 16:11

Claudia Florian (47 de ani), originară din Bacău, visa încă din adolescență să devină o croitoreasă celebră. A croit prima rochie la doar 14 ani, cu ajutorul mătușii sale, Silvia, ulterior ajungând că creeze piese pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și pentru celebrități internaționale, printre care s-au numărat inclusiv Beyoncé.

O româncă din Bacău a croit ținute pentru Regina Elisabeta a II-a. „Experiența a fost nemaipomenită”

Claudia este mama a două fiice, de-a lungul timpului reușind să mențină cu succes echilibrul între viața personală și cea profesională. În 2007, alături de copii, și-a urmat soțul în Anglia.

„Începutul a fost foarte greu, pentru că nu știam să vorbesc limba engleză. Am început să fac munca de jos. De la o croitoreasă cunoscută în România, ajunsesem să fac curățenie. Am făcut asta o perioadă, până m-am hotărât că e momentul să îmi urmez visul. Am avut noroc și am întâlnit-o pe Ana Cristache, o altă româncă stabilită în Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasă. Am lucrat vreo doi ani și jumătate împreună, ea ajutându-mă foarte mult să învăț engleza și noi tehnici de croitorie. Din păcate, a fost nevoită să vândă afacerea, moment în care m-am găsit în poziția de a-mi caută un alt loc de muncă. Mi-am făcut un C.V. și am plecat prin Londra, bătând la ușa tuturor magazinelor”, declara Claudia Florian în 2019, pentru bzi.ro.

Așa a primit oferta de a lucra din 2013 până în 2016 pentru brandul „Ralph and Russo”.

„Era visul meu, exact ceea ce îmi doream. Două colecții pe an la Paris, plimbări în toată lumea. Suna ca locul de muncă perfect. Am mers cu prezentări de modă în Qatar, Dubai, Arabia Saudită, Italia, Franța și Monaco. Devenisem în scurt timp una din cele mai bune croitorese ale companiei, așa că m-au numit șef de atelier”, a mai povestit Claudia.

În mijlocul acestui succes, este chemată la un interviu.

„Mi-am zis că trebuie să încerc, pentru că niciodată nu strică experiența unui interviu. Oricum nu aveam nimic de pierdut. Când am ajuns, am întâlnit o doamnă foarte aspectuoasă, care s-a prezentat ca fiind asistenta personală a Reginei Elisabeta. Nu îmi venea să cred că pot fi atât de norocoasă încât să pot să întâlnesc astfel de persoane”, a mai spus.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în imagini de colecție

Citește și: Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Kate Middleton a povestit cum a reacționat fiul ei cel mic, Prințul Louis, când a aflat de moartea Reginei

Citește și: Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

„Am fost foarte încântată de oferta ei. Îmi spusese însă că vom relua legătura după vacanța de vară, pentru că Regina era plecată în Scoția. În luna septembrie, când Regina s-a întors în Londra, am avut un alt interviu la Palatul Buckingham. Era un nou început pentru mine. Am fost angajată să fac hainele Reginei, să o întâlnesc personal și să facem probe la diverse materiale pentru a confecționa piesele vestimentare pe care le purta, pentru o perioadă de un an. Materialele folosite erau 100% mătase naturală, făcute la comandă pentru Regina Elisabeta. Experiența a fost nemaipomenită și total diferită de ce mai întâlnisem eu până atunci. Eram verificată de fiecare dată când intram în Palat. Nu aveam voie cu telefonul sau cu aparate cu care puteam face poze sau înregistrări. De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în fața ei și să mă adresez cu «Majestatea Dumneavoastră». Mă simt împlinită că am avut această oportunitate, să ajung acolo unde nu oricine ajunge, mai ales prin forțele proprii”, a concluzionat.

Claudia a mai lucrat pentru Beyoncé și pentru producătoarea Francesca Dutton, care a purtat o creație croită de ea la Festivalul de Film de la Cannes din anul 2018.

Foto: Profimediaimages.ro; Facebook; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter