Archie și Lilibet primesc noi titluri regale. Decizia luată de Palatul Buckingham cu privire la copiii Prințului Harry

De Oana Savin, pe

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle primesc noi titluri regale. Palatul Buckingham a decis să facă schimbările pe site-ul oficial al familiei regale.

Ducii de Sussex au făcut referire la noile titluri ale copiilor lor pentru prima dată, în momentul în care au anunțat că micuța Lilibet Diana a fost botezată.

Copiii Prințului Harry primesc noi titluri regale

Cei doi copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle primesc noi titluri regale, odată cu urcarea la tron a bunicului lor, regele Charles.

Potrivit People, palatul va face modificări pe site-ul familiei regale britanice pentru a reflecta noile titluri ale Prințului Archie Harrison și Prințesei Lilibet Diana. În prezent, aceștia sunt trecuți drept „Domnul Archie Mountbatten-Windsor” și „Domnișoara Lilibet Mountbattne-Windsor”.

Titlurile sunt în concordanță cu precedentul stabilit de regele George al V-lea după ce acesta a eliberat o scrisoare patentată în 1917, prin care a conferit titlul de prinț sau de prințesă nepoților suveranului care provin de pe linie masculină.

Citește și: Prințul Harry, diagnosticat cu deficit de atenție și stres posttraumatic de medicul Gabor Mate

„Titlurile copiilor au fost un drept din naștere de când bunicul lor a devenit monarh”, a afirmat un purtător de cuvânt al ducilor de Sussex.

„Această chestiune a fost coluționată de ceva timp în conformitate cu Palatul Buckingham”, a mai spus acesta.

Citește și: În ce și-ar dori Prințul Harry să se reîncarneze, dacă ar fi posibil: „Cred că devenim animale”

După decesul Reginei Elisabeta în septembrie 2022, tatăl lui Harry a devenit Regele Charles și, ca nepoți ai monarhului, Archie (3 ani) și Lili (1 ani) au primit titlurile de prinț și prințesă.

Lilibet Diana a fost botezată

Meghan Markle și Prințul Harry au făcut referire la noile titluri regale ale copiilor lor în anunțul privind botezul micuței Lilibet Diana.

Fetița cuplului a fost botezată vineri, 3 martie, în cadrul unei ceremonii restrânse, în casa ducilor din Montecito, California.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, obligați să renunțe la bonă, în urma unui „incident”

Prințul Archie și Prințesa Lilibet nu au primit titlurile atunci când s-au născut deoarece erau strănepoții suveranului.

Când Prințul Harry s-a însurat cu Meghan în anul 2018, regina le-a oferit titlurile de Duce și Ducesă de Sussex. Până la nașterea sa, Archie a primit titlul de Conte de Dumbarton, însă, după ce a venit pe lume, părinții săi nu au vrut ca acesta să aibă vreun titlu regal.

Citește și: Prințul Harry și Meghan, furioși după decizia luată de regele Charles, de a-i „evacua” din Frogmore Cottage

Vineri, ducii de Sussex au botezat-o pe Lilibet Diana, în vârstă de 1 an și 9 luni. La eveniment au fost invitați și regele Charles, regina Camilla, Prințul William și Kate Middleton, însă se pare că niciunul nu s-a prezentat.

Pe de altă parte, la ceremonie a fost prezentă mama lui Meghan Markle, Doria Ragland.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry și familia sa

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter