Casa reginei Elisabeta, bântuită. Ce a făcut monarhul când angajații au refuzat să mai lucreze acolo

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 04 noiembrie 2019, 13:13
Casa de la Sandringham a reginei Elisabeta a II-a, unde aceasta preferă să își petreacă zilele libere, a fost bântuită, susține biograful regal Kenneth Rose. Mai mult, angajații monarhului britanic au refuzat să mai lucreze în camera în care se afla fantoma regală.

Astfel că, regina a fost obligată să ia măsuri. Aceasta a ținut o slujbă religioasă la Sandringham după ce mai mulți angajați au spus că acea casă este bântuită.

Kenneth Rose susține că a avut loc „o mică slujbă” în unul dintre dormitoarele de la parterul casei din secolul 18.

Camera, în care a trăit tatăl reginei, Regele George al VI-lea în lunile dinainte de a muri, se spune că ar fi fost bântuită.

Serviciul a avut loc în anul 2000 și a fost ținut de un preot regal. Au participat Regina, Regina Mamă și Lady Prue Penn.

Mai mulți servitori s-au plâns că acea cameră este bântuită și nu voiau să lucreze acolo”, a scris Kenneth în jurnalul său, jurnal ce a apărut în Daily Mail.

„Preotul a intrat din cameră în cameră și într-adevăr a simțit un fel de neliniște în una dintre ele”, a mai scris Rose, care spune că această dezvăluire i-a fost făcută pe 2 ianuarie 2001, deși slujba a avut loc în vara anului 2000.

Cele trei au fost împărtășite și s-au spus rugăciuni speciale, probabil pentru odihna sufletului regelui în camera în care acesta a murit”, a precizat biograful.

Preotul a spus că atmosfera deranjantă sau opresivă ar fi putut fi cauzată de Prințesa Diana: știa că astfel de lucruri se întâmplă când cineva are o moarte violentă”, a explicat Kenneth Rose.

Sandringham, care are peste 270 de camre, este locul în care Familia Regală își petrece în fiecare an Crăciunul.

Nu este prima dată când se spune că Sandringham este bânutit. În anul 2011, un curtean a afirmat: „Toată lumea crede că sunt fantome deoarece foarte mulți le-au simțit, inclusiv Prințul Charles. Există părți ale casei unde nimeni nu vrea să meargă sau să stea singur”.

Incidente ce nu pot fi explicate

La mijlocul anilor 1980, Prințul Charles căuta câteva documente vechi împreună cu valetul său Ken Stronach când amândurora li s-a făcut dintr-o dată frig. Erau convinși că era cineva în spatele lor… dar nu era nimeni acolo.

După ce a strigat „Oh, la naiba!”, Prințul a luat primul document văzut și a plecat de acolo cât de repede a putut. Era îngrozit”, a mai povestit o sursă pentru The Mirror.

„Au existat multe incidente în bibliotecă. Există acolo un ceas vechi, iar mânile acestuia se mișcă singure”, a mai povestit sursa citată.

Există o mică parte a bibliotecii unde un servitor a ațipit, doar pentru a fi trezit de cărți care zburau de pe rafturi”, a continuat aceasta.

În 1996, valetul reginei, Shaun Croasdale, a fugit din pivniță, fiind convins că a văzut fantoma servitorului preferat al reginei, Tony Jarred, care murise cu un an în urmă.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter