Alexandru Arșinel, noi detalii despre starea de sănătate: „Nu mă simt în stare de normalitate”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 noiembrie 2021, 13:14

Alexandru Arșinel (82 de ani) a fost operat la Spitalul „Monza” din București, unitate medicală renumită pentru intervențiile chirurgicale cardiovasculare. În prezent, actorul se recuperează acasă.

Alexandru Arșinel, noi detalii despre starea de sănătate: „Nu mă simt în stare de normalitate”

„Inima mea se pare că are nevoie de o reparație generală, dacă mă pot exprima așa. Și am ales «Monza», fiind un spital renumit pentru asta. Totul se trage de la nenorocirea aia de COVID-19, care mi-a dereglat organismul”, declara Alexandru Arșinel la începutul lunii noiembrie, potrivit Impact.

După intervenție, actorul a declarat la Antena Stars: „Am fost operat săptămâna trecută. Mi s-a pus un stent pentru reglarea respirației. Acum urmează inima. Mă simt ca ciugulit din diferite părți de un bisturiu. Nu mă simt în stare de normalitate. Doctorii sunt alături de mine. E o echipă excepțională de doctori, este, poate, una dintre cele mai bune din țară. De aceea se și așteaptă așa de mult rezolvarea unui caz”.

„Ieri trebuia să mă opereze, dar s-a schimbat operația în ultimul moment, în loc de intervenția pe inimă, a fost o intervenție în care mi s-a implantat un stent pentru creșterea activității respirației. Adică respirația să nu fie de 40-50, să fie de 70, ca să nu se oprească pulsul, e vorba de puls. Nu mai sunt internat în spital, sunt acasă”, a completat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Camelia Mitoșeru, despre internarea în spital: „Am văzut moartea cu ochii!”

Cum se înțelege soția lui Gabriel Cotabiță cu fiicele solistului din primul mariaj

Oana și Viorel Lis, fotografie de pe patul de spital. Cuplul are COVID-19

Actorul și soția lui au avut COVID-19 în aprilie 2021. În 2013, Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi, iar în 2017 a fost operat pe inimă, după ce a suferit un infarct.

„Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcționare a rinichiului, și cel mai nou, pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poți să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”, spunea actorul în urmă cu câteva luni.

„Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ți cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur și simplu, odată ce te-a luat în brațe, îți dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcție de indicațiile medicului”, a mai spus atunci.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter