Actori români care au murit în 2017

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 13 decembrie 2017, 16:52
Anul 2017 a lăsat scena filmului și a teatrului românesc mai săracă. Șase dintre marii săi actori au dispărut dintre noi, rămânând în memoria noastră prin rolurile pe care le-au jucat în carierele lor remarcabile.

Eugen Cristian Motriuc

Eugen Cristian Motriuc

Eugen Cristian Motriuc s-a stins din viață în iulie 2017, la vârsta de 68 de ani, după ce vreme de trei decenii a încântat publicul pe scena Teatrului Mic din București. A jucat, de asemenea, în mai multe filme cu regizori de renume precum Sergiu Nicolaescu, Mircea Danieliuc sau Nicolae Mărgineanu.

Septimiu Sever

Septimiu Sever

Celebrul actor a murit în luna august, la onorabila vârstă de 91 de ani. Cu numele celui de-al 21-lea împărat roman, Septimiu Sever a avut o carieră frumoasă pe scenele şi peliculele româneşti, jucând alături de actori celebri, printre care Lucia Sturdza-Bulandra, Ştefan Ciubotaraşu, Clody Bertola, Fory Etterle,  Mircea Albulescu, Tantzi Cocea, Viorel Branea.

Vasile Blaga

Vasile Blaga

Actorul Vasile Blaga este un alt mare actor român care a murit în 2017. El a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 59 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. În cei 35 de ani de carieră, Blaga a jucat peste 200 de roluri pe scena Teatrului de Nord din Satul Mare. Printre cele mai memorabile roluri ale sale se numără cele din „Sinucigaşul”, „Titanic Vals”, „Leonce şi Lena”, „Take, Ianke şi Cadâr”, „Îndrăgostiţii din Ancona”, „Svejk”, “Bigamul II” , dar și multe altele.

Olga Tudorache

Olga Tudorache

Pe 17 octombrie, marea actriță Olga Tudorache s-a stins din viață la secția de Terapie Intensivă a spitalului Elias din Capitală. Avea 88 de ani, iar în 2012 suferise un accident vascular cerebral. Olga Tudorache, doamna teatrului românesc, a îmbogăţit lumea teatrului şi a cinematografiei din România, interpretând magistral roluri între care se numără Vitoria Lipan din „Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970, dar şi formând generaţii de actori, în anii în care a fost profesor universitar.

Stela Popescu

Stela Popescu

Marea actriță a încetat din viață la vârsta de 82 de ani în urma unui stop cardio-respirator, pe 23 noiembrie. Stela Popescu a oferit publicului mai mult de o jumătate de secol de teatru, film și spectacole de revistă.  Va rămâne în amintirea multor generații, inclusiv cele mai tinere, bucurându-se de aprecierea și respectul cuvenite unei actrițe complete.

Cristina Stamate

Cristina Stamate

Îndrăgita actriță s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, la spitalul Floreasca, pe 27 noiembrie. Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii. În 2015, fusese operată pe cord deschis. Supranumită „sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, actrița a jucat în sute de roluri i în piese de teatru și film, producții de televiziune și a scris o carte de rețete culinare.

Foto – Hepta, aarc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter