Academia de film, criticată de celebrități înainte de gala Oscar

De Oana Savin, pe
Mai multe celebrități au criticat Academia de film americană pentru decizia de a decerna patru dintre trofeele Oscar în pauzele publicitare ale galei.

Luni, Academia a anunțat categoriile de premii ce vor fi decernate în pauzele publicitare, în condițiile în care durata galei a fost redusă la trei ore.

Categoriile vizate sunt „cea mai bună imagine”, „cel mai bun montaj”, „cel mai bun scurtmetraj” și „cel mai bun machiaj și cele mai bune coafuri”.

De asemenea, organizatorii au anunțat că discursurile câștigătorilor vor fi difuzate ulterior în timpul transmisiunii TV.

Academia de Film a fost aspru criticată pentru această decizie pentru că acest lucru ar însemna că premiile vizate și-ar pierde din importanță.

Scrisoare deschisă, inițiată de vedete

Mai multe vedete, precum George Clooney, Brad Pitt și Robert DeNiro au semnat o scrisoare deschisă prin care se cere Academiei să revină asupra deciziei.

Actorii Sandra Bullock, Emma Stone, Russell Crowe şi Jon Hamm au semnat şi ei, alături de regizorii Martin Scorsese, Spike Lee şi Alfonso Cuaron.

În total, peste 50 de personalități din lumea filmului au semnat documentul în ultimele zile, susținând că decizia reprezintă o insultă la adresa profesioniștilor din cele patru domenii.

Reacția Academiei de Film

Reacția organizatorilor galei Oscar nu a întârziat să apară. Miercuri, aceștia au spus că este de înțeles că decizia lor a supărat mulți membri ai Academiei. De asemenea, ei au dezmințit informațiile apărute pe rețelele de socializare potrivit cărora momentele decernării celor patru trofee nu vor fi incluse deloc în transmisiunea TV și au explicat că discursurile câștigătorilor vor fi editate pentru a fi integrate în evenimentul televizat.

Săptămâna trecută, organizatorii au anunţat şi că ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter