A murit Peter Tork, membru al trupei „The Monkees”. Artistul suferea de o boală rară

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 12 decembrie 2019, 15:44
Peter Tork, basistul trupei „The Monkees” s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de familia artistului în mediul online.

Peter Thorkelson a încetat din viață ieri la locuința sa din Connecticut, SUA, după o luptă de aproximativ 10 ani cu o boală rară, conform unui comunicat din partea familiei artistului.

„Peter a cedat după 10 ani de luptă cu un carcinomul adenoid chistic, un cancer rar al glandelor salivare. Energia, inteligența, curiozitatea, au fost trăsături care au adus timp de zeci de ani râsete și bucurie în rândul fanilor, dar și persoanelor apropiate. De asemenea, aceste trăsături l-au ajutat să înfrunte cancerul cu umor și curaj neclintit” au transmis membrii familiei, specificând faptul că sunt recunoscători pentru sprijinul care a venit din partea a numeroși fani.

Nu cu mult înainte de nefericitul eveniment, Tork mărturisise fanilor că deși starea lui de sănătate a necesitat mai multă atenție, se simte bine și profită de timpul petrecut alături de familie: „Este adevărat că sănătatea mea a necesitat o mai mare atenție zilele acestea, dar mă simt bine. De asemenea, mă bucur de timpul acesta și îl fructific, alături de familie și prieteni, dar și făcând muzică. În rest, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și gândurile bune. Acesta este un timp privat, așa că nu voi mai posta nimic” a scris acesta.

Peter Thorkelson a debuta în muzică, ca solist și basist, în anii ’60 alături de „The Monkees”, o trupă americană pop-rock. De asemenea, a fost producătorul emisiunii tv cu același nume, premiată de două ori la Emmy. Artistul a fost și compozitorul coloanei sonore a filmului „Head”, în care au jucat Dennis Hopper, Frank Zappa și Jack Nickolson.

Sursă foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter