Jerry Lee Lewis a murit. Cântărețul avea 87 de ani

De Unica.ro, pe

A murit Jerry Lee Lewis, unul dintre pionierii stilului rock-and-roll, cunoscut pentru piese de mare succes, precum „Great Balls Of Fire” și „Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”. Muzicianul american avea 87 de ani.

Jerry Lee Lewis a murit vineri, 28 octombrie, la vârsta de 87 de ani. Legendarul cântăreț, unul dintre ultimii cântăreți ai epocii de aur a rock’n’roll-ului, s-a stins din viață în casa lui din Desoto County, Mississippi, în prezența soției lui, Judith. Muzicianul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

Vestea că Lewis a încetat din viață a fost dată de publicistul său, Zach Farnum: „A fost acolo la început, cu Elvis, Johnny Cash, Chuck Berry, Little Richard, Carl Perkins, Fats Domino, Buddy Holly și toți ceilalți și i-a văzut cum au dispărut unul câte unul. Rămăsese ultimul dintre ei care să depună mărturie și să cânte despre nașterea rock’n’roll-ului”, a transmis acesta.

Cariera lui Jerry Lee Lewis

Cântărețul american, care s-a născut la 29 septembrie 1935, în Ferriday, statul Louisiana, a fost unul dintre primii artişti care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 1986. Poreclit „The Killer”, Lewis a fost inclus în Country Music Hall of Fame pe 16 octombrie. Acesta nu a putut să participe la ceremonia de includere, însă a fost reprezentat de soția lui.

Muzicianul a fost unul dintre cântăreții care a influențat puternic muzica internațională și o întreagă generație de artiști. Alături de alte staruri precum Elvis Presley, ajutat rock’n’roll-ul american să devină emblematic pentru anii ’50.

Unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „Great Balls of Fire”, „Whole Lot of Shakin’ Going On”, care au fost incluse în Grammy Hall of Fame, și „Breathless”.

În cariera sa de aproape 70 de ani, a lansat 40 de albume. Ultimul, „Rock & Roll Time”, a fost lansat în 2014, potrivit Libertatea. Acesta a susținut un concert și în România, la Cerbul de Aur de la Brașov, în 1993.

Citește și: Dinu Maxer, dus „de mână” de soție să-și facă o intervenție estetică. „Am zis că sunt prea tânăr pentru așa ceva!”

Medana, iubita lui Alin Oprea, despre relația cu artistul: „Primul aspect la care am lucrat împreună a fost eliminarea definitivă a alcoolului din viața sa”

De ce a lipsit Nicoleta Voicu de la cununia civilă a fiului ei: „Nu a fost cale de mijloc”

Actrița Linda Thompson, despre relația cu Elvis Presley: ”Avea buzele moi și dulci și mirosea atât de fresh”

Jerry Lee Lewis, o viață marcată de drame și scandaluri

Jerry Lee Lewis a avut o viață tumultoasă, cu multe scandaluri, care i-au afectat inclusiv cariera. Muzicianul a-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 16 ani cu fiica unui pastor, însă s-au despărțit repede. În anul următor, înainte a de fi pronunțat divorțul de prima soție, s-a căsătorit cu Jane Michtam.

În 1957 s-a căsătorit cu Myra Gale Brown, verișoara lui primară, care avea 13 ani. Vestea a provocat un scandal imens în SUA și turneele sale au fost anulate, potrivit news.ro.

La sfârşitul anului 1971 s-a căsătorit din nou, însă nouă ani mai târziu soţia sa a fost găsită înecată în piscina lui. În 1984 a murit și cea de-a cincea sa soţie. Ar fi fost vorba de o supradoză.

Viața cântărețului a fost marcată și de moartea violentă a doi dintre fiii săi. Unul dintre ei a murit înecat la vârsta de 3 ani, iar celălalt într-un accident auto, la vârsta de 19 ani.

Lewis ar fi avut probleme atât cu drogurile, cât și cu alcoolul.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter