Zelenski, schimbare de discurs: „Mi-am pierdut interesul față de NATO”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 15:51

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că și-a pierdut interesul față de NATO, într-un interviu acordat ABC News, citat de Libertatea.ro

După ce Rusia i-a impus noi condiții Ucrainei pentru încetarea bombardamentelor – să înceteze acțiunile militare, să-și schimbe constituția pentru a asigura că nu va adera la Alianța NATO, să recunoască Crimeea ca teritoriu rus și republicile separatiste Donețk și Lugansk ca state independente – președintele Zelenski a făcut o declarație neașteptată.

„Mi-am pierdut interesul față de NATO în urmă cu ceva vreme, după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de confruntarea cu Rusia”, a declarat președintele ucrainean pentru presa americană.

Citește și – Cum a reușit o ucraineană să doboare o dronă cu un borcan cu murături: „Dacă începea să tragă în mine?”

Citește și – Zelenski retrage soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume

Citește și – Avertismentul lui Volodimir Zelenski pentru celelalte state: „Va veni rândul vostru”

Citește și – În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

„Nu am vrut niciodată să fim o țară care se roagă în genunchi pentru ceva. Nu vreau să fiu acest președinte”, a adăugat el.

În cadrul aceluiași interviu, Zelenski a mai declarat că președintele SUA, Joe Biden, ar putea face mai multe pentru situația Ucrainei, principala sa dorință fiind ca SUA și NATO să declare Ucraina „a no-fly zone”, o zonă de excludere aeriană. SUA nu dorește să ia această decizie însă din cauza faptului că o astfel de decizie ar putea să însemne un război direct între Alianța Nord-Atlantică și Rusia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter