Zelenski: „E doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul NATO”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat, duminică seara, în cadrul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, că asaltul armat al Rusiei s-ar putea extinde și asupra membrilor NATO în orice moment. Liderul ucrainean a cerut din Alianței să blocheze spațiul aerian de deasupra țării sale.

Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război. Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți spațiul aerian, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO – a transmis Zelenski, citat de CNN.

Citeşte şi: Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Președintele Ucrainei a vorbit și despre uciderea jurnalistului american Brent Renaud, care a decedat duminică, la Irpin, într-un atac rus.

Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac – a mai spus Zelesnki.

Citeşte şi: Vila uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin, confiscată de un activist francez. Va fi ocupată de refugiați ucraineni

Spre finalul mesajului, acesta a menționat că negocierile cu Rusia pentru stabilirea unei întâlniri între el și Vladimir Putin sunt în curs de desfășurare:

Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară – să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter