Vitali Klitschko, primarul Kievului: „Nu putem număra cadavrele. Este un coşmar ceea ce se întâmplă aici”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2022, 16:28

Vitali Klitschko, primarul Kievului, acuză Rusia de „genocid”, după ce un alt cartier rezidențial din capitala Ucrainei a fost bombardat.

Vitali Klitschko a afirmat în timpul unei videoconferințe cu oficialii orașului german München că Rusia comite un „genocid” în Ucraina. Kievul, capitala Ucrainei, a fost ținta bombardamentelor încă din primele zile de război.

Vitali Klitschko, primarul Kievului, despre atacurile Rusiei asupra capitalei

Rusia investește fiecare euro, fiecare cent, în armata sa. Ei distrug populația civilă. Ei ne distrug țara. Nu putem număra cadavrele. Este un coșmar ceea ce se întâmplă aici, a transmis primarul Kievului, potrivit Digi24.

Chiar în această dimineață un cartier rezidențial din Kiev a fost bombardat de forțele armate ruse. Kliciko susține că bombele folosite de ruși ucid totul pe o rază de 500 de metri și descrie aceasta drept un atac nu asupra armatei, ci asupra civililor.

Citește și: Cum se simte ADDA de când a început tratamentul pentru Borelioză: „Iau 26 de pastile pe zi. Urmează 80 de injecții”

Mărturiile unor ucraineni care au fugit din Mariupol: „Nu am făcut baie trei săptămâni”

Actorul Mihai Călin, gazdă pentru o familie din Ucraina

Bianca Drăgușanu, intervenție estetică neașteptată. Ce și-a făcut de data aceasta.”Frumusțea presupune sacrificii”

Ucrainenii reușesc să oprească înaintarea armatei ruse spre Kiev

De la începutul războiului, în Kiev și-au pierdut viața 228 de persoane, între care 65 de civili (inclusiv 4 copii). Printre cei care au murit în urma bombardamentelor s-au numărat și artiști celebri, cum ar fi actrița Oksana Shvets sau primul balerin al Operei Naționale a Ucrainei, Artem Datsishin. Numărul răniților este de peste 800.

Chiar dacă armata rusă lansează rachete și drone asupra capitalei și încearcă să încercuiască oraşul, militarii ucraineni au reușit până acum să respingă atacul. La finalul săptămânii trecute, armata ucraineană a declarat că a lansat operaţiuni de eliminare a forţelor ruseşti de la periferia capitalei Kiev.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter