Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta: Săptămâna viitoare ar putea deveni dominantă în România

De Unica.ro, pe

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere în România, iar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, spune că săptămâna viitoare varianta Delta ar putea deveni dominantă.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat miercuri, 1 septembrie, 1.443 de cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 42.847 de teste. În ultimele 24 de ore au fost confirmate și 21 de decese. La ATI sunt internate în acest moment 293 de pacienți.

Citește și: Ce îi reproșează Bianca Drăgușanu lui Victor Slav. Are legătură cu fiica lor, Sofia

William și Harry, detalii despre ultima conversație telefonică pe care au avut-o cu mama lor, Prințesa Diana

Când și unde va avea loc nunta Simonei Halep. Ilie Năstase a dezvăluit data și orașul

Ramona Bădescu, despre al doilea copil: „Poate mai vine o surioară”

Valeriu Gheorghiță: Săptămâna viitoare, în România ar putea deveni dominantă varianta Delta

Valeriu Gheorghiță a vorbit la Realitatea Plus despre evoluția valului patru al pandemiei de COVID-19, potrivit Libertatea.ro.

Este greu de spus în acest moment care va fi amploarea valului patru. Ne uităm la datele raportate zilnic și vedem că suntem pe o creștere importantă a numărului de cazuri. Ne așteptăm ca zilele următoare să fie în creștere, iar varianta Delta să devină dominantă.

În 44% din cazuri, nu există un istoric, ceea ce înseamnă că persoanele infectate nu au călătorit în alte țări, ceea ce duce la ideea unei transmiteri comunitare pe teritoriul României. Săptămâna viitoare ar putea deveni dominantă (n.red. – varianta Delta)”

Valeriu Gheorghiță susține că vaccinarea este în continuare singura șansă pentru a combate această pandemie, deși mulți români sunt încă reticenți. Din luna octombrie ar putea fi introdusă și cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter