Unde sunt îngropați ucrainenii uciși de ruși, după ce cimitirele le-au fost bombardate

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 12:16

Serhii Shumylo, un fost jurnalist ucrainean, actualmente cercetător la Institutul de Istorie și la Academia Națională de Științe a Ucrainei, a postat în mediul online o fotografie cu sicriele soldaților ucrainei uciși de ruși, așezați în tranșee.

Shumylo a explicat că în Cernihiv, trupurile neînsuflețite ale soldaților uciși de trupele rusești sunt îngropate în acest fel, în tranșee, deoarece cimitirul orașului a fost bombardat de ruși.

Unde sunt îngropați ucrainenii uciși de ruși, după ce cimitirele le-au fost bombardate

Deci în tranșee se ascund morții de bombardamentele rusești ale civililor din Cernihiv. Întrucât cimitirul principal al orașului Yacevo este sub bombardamentul constant al ocupanților ruși, ascundeți morții în pădurea din regiunea Yaliv. Excavatoarele dezgroapă tranșee și pun sicrie cu morții la rând… Veșnică pomenire victimelor genocidului făcut de regimul lui Putin împotriva poporului ucrainean! Ucraina va învinge! Glorie eroilor! – este mesajul transmis de fostul jurnalist pe Facebook, în dreptul fotografiei cu sicriele.

Citeşte şi: Unde s-ar ascunde familia lui Vladimir Putin în această perioadă

Citeşte şi: Angajații centralei nucleare Zaporojie, ocupată de ruși, lucrează sub ameninațarea armei

Citeşte şi: Rușii au votat o lege pentru a-i pedepsi pe cei care transmit știri false despre război

Citeşte şi: Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

De la începerea atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, din 24 februarie 2022, peste 360 de civili ucraineni au fost uciși și peste 760 au fost răniți, a anunțat duminică, 6 martie, Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), notează CNN. Reprezentanții OHCHR spun că cifrele ar putea fi “considerabil mai mari”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter