Un preot din Maramureș, acuzat că ar fi agresat sexual o ucraineancă refugiată

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 18 aprilie 2022, 16:22

O ucraineancă refugiată în Maramureș a sesizat autoritățile din România acuzând că ar fi fost agresată sexual de un bărbat, în vârstă de 55 de ani.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, a sesizat polițiștii din Sighetu Marmației, spunând că în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mânăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de un preotul Agaton, starețul acelui lăcaș de cult, notează Antena 3.

Fata a intrat în România pe la Vama Sighet și a primti de la voluntarii Unicef un bilet spre București. Tânăra nu avea un plan concret la intrarea în țară, așa că a ajuns să fie luată de un preot care primea refugiați prin cortul Unicef.

Citeşte şi: Povești de război. Cum a reacționat o sportivă din Ucraina când mama ei i-a spus la telefon: „Naziștii tăi trag!”

Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, fac cercetări pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului. Tânăra ucraineancă, dar și alți martori, au fost deja audiați pentru soluționarea cazului.

Potrivit primelor cercetări ale autorităților, Părintele Agaton nu ar fi la prima abatere, dar reprezentanții Episcopiei Maramureșului spun că preotul nu a avut abateri în comportament în 20 de ani de când e la mânăstire.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter