Ucraina: Cel puțin 10 persoane care stăteau la coadă să cumpere pâine, ucise de un obuz rusesc

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 15:52

Un obuz a lovit miercuri dimineață un grup de oameni care stăteau la o coadă pentru a cumpăra pâine în Cernihov, oraș situat în nordul Ucrainei.

Potrivit reporterilor aflați la fața locului, cel puțin 10 persoane au fost ucise, dar momentan nu se poate spune numărul exact al victimelor.

Un clip video cu imagini din zona respectivă a fost publicată pe rețeaua de socializare Twitter.

Mariupol: 400 de medici și pacienți, ținuți ostatici de ruși în subsolul unui spital

Șeful administrației regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, susține că forțele ruse țin prizonieri circa 400 de medici și pacienți în subsolul unui spital de Terapie Intensivă din Mariupol.

Este imposibil să ieșim din spital. Se trag spre noi rafale puternice și suntem obligați să rămânem în subsol. Mașinile nu au putut se îndrepte spre spital de două zile. Blocurile din jurul nostru ard, rușii au gonit 400 de oameni din clădirile învecinate până la spitalul nostru. Nu putem pleca – a spus un angajat spitalului, conform lui Kyrylenko, notează NYPost.

Pavlo Kyrylenko a mai precizat că pacienții din spital sunt ținuți în subsolul clădirii care a fost parțial distrusă în bombardamente.

Citeşte şi: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre negocierile cu Ucraina: „Există oarece speranțe de a ajunge la un compromis”

Primarul Mariopului, Sergei Orlov, a precizat că în oraș au loc “crime de război”.

Cel mai mare spital din orașul nostrum a fost capturat de trupele ruse și militari ruși țin ostatici medici și pacienți în clădire. Nu avem acces la ei! –  a declarat edilul.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter