Toți pasagerii români ajunși în Grecia, testați pentru COVID-19. „Ne-au înghesuit într-un spațiu mic și-au fost testați și bebelușii”

De Unica.ro, pe

În jur de 200 de turiști români ajunși în Grecia au fost testați pentru COVID-19 la Aeropotul Heraklion din Creta. Întreaga procedură de testare a durat aproximativ trei ore.

Unul dintre pasagerii aflați în avion a povestit, la Digi24, ce s-a întâmplat acolo. Printre aletele, acesta a precizat că, din spusele persoanlului de la hotelul unde era cazat, turiștii din alte țări nu ar fi trecut prin procedura de testare.

„A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat”, a spus el.

Citeşte şi: Din 1 iulie poți intra în Grecia doar pe baza unui cod unic de bare

Bărbatul a afirmat că până și bebelușii au fost testați. În plus, autotitățile elene au fost destul de reținute în a le oferi românilor informații și explicații cu privire la testare.

„Vă imaginați prin ce am trecut cu toții, mai ales că erau acolo mulți copii, care și-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testați inclusiv bebelușii”, a mai menționat turistul.

Românul a adăugat că toți pasagerii avionului completaseră formularul necesar pentru a intra în Grecia, iar testarea a fost făcută pe baza acestuia.

Se pare că turiștii veniți din alte țări nu au trecut prin testare, iar angajații aeroportului au susținut că acest lucru s-a întamplat deoarece era vorba despre curse interne sau de curse cu escală în Atena.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiștii care au venit din alte țări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai spus turistul român.

Toate aceste lucruri s-au petrecut în condițiile în care Grecia a dat de curând asigurări că există o posibilitate “minim” ca românii care ajung acolo să fie testați de COVID-19.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter