Testele rapide vor fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene

De Unica.ro, pe
Țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord de validare și recunoaștere reciprocă a testelor rapide antigen și a rezultatelor testelor COVID-19. Scopul este acela de a limita propagarea virusului SARS-CoV-2 şi a restrânge măsurile de izolare sau carantină.

Acest acord este extrem de important în demersul de a facilita circulația transfrontalieră și de a avea o situație clară în ceea ce privește contacții direcți ai persoanelor infectate.

Citește și: Odată cu redeschiderea școlilor, vor fi folosite teste antigen rapide în unitățile de învățământ

El ar curpinde atât validarea și recunoașterea reciprocă a testelor antigen și a testelor RT-PCR între statele membre, precum și partajarea unui set standardizat de date (printr-o platformă digitală), dezvoltarea unei liste comune de teste antigen, prioritizarea situațiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate sau focarele), potrivit Digi24.

Comisia Europeană recomandă utilizarea testului antigen „în situaţii specifice”, pentru a identifica imediat persoanele contaminate sau pentru a monitoriza „persoanele cu risc ridicat”.

Citește și: Etapa a treia de vaccinare ar putea începe în luna martie, potrivit lui Florin Cîțu

Deși se fac mult mai repede decât testele PCR și sunt ușor de aplicat, se pare că rezultatele nu sunt 100% sigure. Depinde atât de calitatea probei recoltate, cât și de concentrația virală.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter