Testarea pentru COVID-19 la domiciliu în București se va face după noi reguli

De Unica.ro, pe

DSP a anunțat noi reguli în ceea ce privește testarea pentru COVID-19 la domiciliu în București. Persoanele care bănuiesc că sunt infectate au la dispoziție mai multe variante de a se programa pentru testare.

Din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 în Capitală, ambulanțele ajungeau cu greu la cei care solicitau testarea pentru COVID-19 la domiciliu.

De aceea, cererea va putea fi făcută începând de marți, 2 noiembrie, și la numărul de call center al DSP sau online, nu doar la serviciul unic de urgență 112, a anunțat Direcția de Sănătate a Publică a Municipiului București, potrivit Digi24.

Persoanele care aleg opțiunea de call center pot suna la numărul 021/9462. Cele care aleg varianta online trebuie să completeze un formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București.

Cine poate solicita testarea pentru COVID-19 la domiciliu

Testarea pentru COVID-19 la domiciliu poate fi solicitată doar de persoanele care au simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre valul patru de COVID-19: „Drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea”

Nici pandemia de COVID-19, nici infodemia, nu au lovit „la întâmplare”

Jon Bon Jovi şi Bryan Adams au COVID-19. Cum se simt artiștii

Alina Pușcău, dezvăluiri cutremurătoare despre lupta cu COVID-19: „Credeam că o să mor”

Testele, fie rapide, fie PCR, se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări. Acestea sunt gratuite pentru cei care prezintă simptome de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter