Țara care a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării, după ce rata de sinucideri a crescut alarmant în pandemie

De Unica.ro, pe
Nu doar infectarea cu virusul SARS-CoV-2 a dus la numeroase decese, ci și situația creată de pandemie. Din cauza izolării, numărul de sinucideri a crescut alarmant, iar autoritățile din Japonia au decis să înființeze Ministerul Singurătăţii şi Izolării.

Chiar dacă Japonia a fost una dintre țările care a reușit să țină sub control pandemia mai bine decât alte țări, s-a confruntat cu un alt fenomen. Rata sinuciderilor a crescut atât de mult din cauza problemelor economice și sociale apărute în urma restricțiilor impuse de pandemie, încât guvernul de la Tokyo a fost nevoit să ia măsuri.

Citește și: Măsuri îngrijorătoare împotriva pandemiei în Tanzania: vaccinurile refuzate, remediile naturale încurajate

Rata sinuciderilor în Japonia, în perioada iulie-octombrie 2020, a crescut cu 16% față de aceeaşi perioadă din 2019, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Hong Kong şi de la Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo. Numai în octombrie 2020 au fost înregistrate peste 2.000 de sinucideri, 880 dintre ele fiind în rândul femeilor.

„Oamenii se tem de COVID-19. Dar în acelaşi timp, mulţi oameni s-au sinucis din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă, şi-au pierdut sursele de venit şi nu au mai putut să găsească nicio rază de speranţă. Trebuie să găsim un echilibru între gestionarea pandemiei de COVID-19 şi administrarea economiei”, a precizat la începutul anului ministrul nipon Tara Kono.

Cu ce se va ocupa Ministerul Singurătăţii şi Izolării

Îngrijorat de numărul mare de sinucideri, mai ales în rândul femeilor și al copiilor, guvernul de la Tokyo a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării. Acesta este menit să se ocupe de sănătatea psihică a cetăţenilor.

„Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a transmis premierul Yoshihide Suga noului ministru, Tetsushi Sakamoto, potrivit Libertatea.ro.

„Voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”, a transmis și Sakamoto.

Acesta plănuiește să organizeze un forum de urgență, în cadrul căruia va discuta cu specialiști în probleme de sănătate mintală și despre măsurile de sprijin pe care vor trebui să le ia.

Citește și: Ce restricții au luat țările UE împotriva noii tulpini de coronavirus când România relaxează măsurile

De la începutul pandemiei, în Japonia au fost raportate în total 427.467 de cazuri de COVID-19. 7.584 de persoane au murit.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter