Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să poarte combinezoane la cursuri

De Unica.ro, pe
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să poarte combinezoane la cursuri. De asemenea, cei care și-au făcut vaccinul împotriva COVID-19 ar putea avea prioritate la locurile în căminele studențești. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a dezvăluit ce reguli stricte ar putea fi aplicate din toamnă la facultățile de stat. Acesta a spus că studenții nevaccinați ar putea fi obligați să poarte combinezoane pentru a-și proteja colegii și cadrele didactice.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

„Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, însă, avem datoria să îi protejăm pe cei care au făcut tot ce a depins de ei pentru a opri răspândirea virusului”, a mai spus ministrul într-un interviu.

Citește și: Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Irina Columbeanu a revenit în mediul online după o pauză de un an

Actrița Olympia Dukakis a încetat din viață la 89 de ani

Cu cine a format Viviana Sposub un cuplu înaintea relației cu George Burcea

Studenții vaccinați ar putea avea prioritate la locurile în cămine

De asemenea, ministrul Educației a precizat că studenții vaccinați ar putea avea prioritate la ocuparea locurilor în cămine.

„O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai propus organizarea unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 în toate universitățile.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter