Angela Merkel: Vaccinarea anti-COVID-19 va fi obligatorie în Germania din 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 decembrie 2021, 10:35

Angela Merkel a anunțat că vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie în Germania începând cu 1 feburarie 2022. Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, s-au întâlnit joi, 2 decembrie, cu liderii regionali  pentru a stabili noile măsuri ce vor fi adoptate în contextul pandemiei.

Germania va impune și restricții suplimentare la nivel national cu privire la interacțiunea socială a persoanelor neimunizate, ceea ce presa locală numește “lockdown pentru nevaccinați”, notează The Guardian.

Cancelarul german a mai anunțat că puburile și cluburile se vor închide dacă numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus va depăși pragul stabilit de autorități.

Citeşte şi: Medicul Emilian Imbri: „Focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge”

Situația pandemică este “extrem de gravă”, anunță Merkel, cu multe cazuri grave de COVID-19 și cu o rată de vaccinare mai mica în Germania spre deosebire de alte țări din UE.

Austria a devenit prima țară vestică în care s-a impus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că obligativitatea vaccinării va fi impusă doar persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter